NK Zagreb izgubio pravo upravljanja nad stadionom u Kranjčevićevoj

NK Zagreb izgubio pravo upravljanja nad stadionom u Kranjčevićevoj

»NK Zagreb je katastrofalno upravljao gradskom imovinom. No oprezni smo jer postoji dosta zainteresiranih sumnjivih poduzetnika za zemljište u Kranjčevićevoj kako bi se na mjestu stadiona izgradile stambeno-poslovne zgrade«, kaže Tomislav Tomašević

Grad Zagreb preuzeo je na sebe osnivačka prava i obveze nad ustanovom Upravljanje sportskim objektima, ujedno i nad Nogometnim stadionom »Zagreb« u Kranjčevićevoj 4. U obrazloženju odluke usvojene na jučerašnjoj sjednici Gradske skupštine navodi se da spomenuti stadion spada u I. kategoriju sportskih građevina od posebnog značaja za Grad i državu, velike materijalne vrijednosti koje ispunjavaju uvjete i standarde za održavanje službenih natjecanja i međunarodnih sportskih priredbi.

Podsjetimo, stadionom je do 30. listopada 2017. upravljao Nogometni klub »Zagreb« temeljem Ugovora o zakupu. No kako takvim modelom upravljanja nije bilo osigurano primjereno održavanje i korištenje stadionima, NK Zagrebu je oduzeto privremeno pravo upravljanja objektom.

Gradski zastupnik Tomislav Tomašević (Zagreb je naš!) kazao je kako je Lijevi blok bio suzdržan kod glasanja jer je, s jedne strane trebalo oduzeti pravo upravljanja stadionom Nogometnom klubu Zagreb jer je »katastrofalno upravljao gradskom imovinom«. No s druge strane su, kaže, ostali oprezni jer postoji dosta zainteresiranih »sumnjivih poduzetnika« za spomenuto zemljište u Kranjčevićevoj kako bi se na mjestu današnjeg stadiona izgradile stambeno-poslovne zgrade.

»Odluka o bilo kakvoj prenamjeni stadiona bi trebala doći ponovno na Skupštinu, no mi smo i dalje oprezni«, poručio je Tomašević.

»Dobro je da je nogometni stadion u Kranjčevićevoj pripojen ustanovi Upravljanje sportskim objektima i da na njemu mogu, osim NK Zagreb, igrati NK Rudeš i NK Lokomotiva. Stadion i popratne prostorije su zapušteni, što će reći da nije bio “u rukama dobroga gospodara”«, ustvrdio je pak HDZ-ov Ivan Ćelić.

Ivan Ćelić

»Odgovorni političari donose odgovorne odluke. Pojedini oporbeni zastupnici iznose populističke teze koje su potpuno deplasirane i neargumentirane. Ne vidim nikakvu realnu bojazan da bi se jedan od dva velika nogometna stadiona prenamijenio za izgradnju poslovno-stambenog kompleksa o čemu je bilo riječi tijekom rasprave. Treba se dobro pripremiti za skupštinske točke, a ne iznositi teze ravne naklapanju “uz čašu više”«, kaže Ćelić.

Tvrdi da za prenamjenu nogometnog stadiona u nešto drugo nikad ne bi glasovao. »Kako sam redoviti pratilac sportskih događanja stalo mi je da u našem gradu bude što više obnovljenih i novih sportskih terena«, dodaje.

Matej Knežević

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni