Njemačka blogerica navodi 10 razloga zbog kojih mladi trebaju posjetiti Zagreb

Njemačka blogerica navodi 10 razloga zbog kojih mladi trebaju posjetiti Zagreb

Victoria Ade-Genschow jedna je od poznatijih njemačkih autorica, koja piše brojne putopise na svojem blogu British Berliner. Nedavno je objavila zašto je Zagreb poželjno obiteljsko odredište, odnosno super mjesto za mlade. Donosimo njezinih 10 razloga zbog kojih treba posjetiti Zagreb.

 1. Prva lokacija o kojoj je u svojoj objavi napisala jest Grički top. Svoje čitatelje je upoznala kako svakog dana u podne se čuje pucanj s njega, a s kule seže prelijepi pogled na grad.

2. Druga atrakcija koja je zaintrigirala Victoriju je zagrebačka mumija Nesi Hensu. Prema autorici, ona je posjetiteljima interesantna budući se radi o ženi krojača iz Tebe, te kako je uz nju pronađena i knjiga, koja je prevedena na više svjetskih jezika. Riječ je o Knjizi mrtvih, te kako se ovaj djelić povijesti može pogledati u zagrebačkom Arheološkom muzeju. Ako nešto od toga propadne, svakako se treba otići na vožnju zagrebačkom uspinjačom, poručuje blogerica.

Izvor: Wikipedija

3. Treća atrakcija koja je interesantna, pogotovo mladima, jest najam bicikala. Zahvaljući njima, zainteresirani gosti mogu posjetiti obližnje kvartove, ali i bliže gradove u Zagrebačkoj županiji.

4. Victorija je također predložila svojim čitateljima da svakako u Zagrebu posjete muzeje –  Arheološki muzej, Prirodoslovni muzej, Muzej iluzija, dok je poseban naglasak stavila na Muzej prekinutih veza.

Iz Muzeja iluzija / Foto: Ivona Conjar

5. Njezina peta atrakcija je i Red Srebrnog zmaja na Markovom Trgu, koja prikazuje povijesni sukob između Gradeca i Kaptola. Nadodaje kako su je posebno oduševile replike oružja, ali i oklopa iz toga vremena.

6. Osim povijesti, smatra kako je sigurnost vrlo važna, kada se ona odlučuje za put, a Zagreb jedan od sigurnijih gradova u Središnjoj Europi. Uz to, čist je i jeftin, navodi njemačka blogerica.

7. Sedma točka je ponovno vezana uz povijest, ovoga puta uz Kravat pukovniju, koja svoju prošlost ima još u 17. stoljeću.

8. Zagrebački vidikovac odnosno Zagreb 360° također joj je upao u oko budući da sa njega puca pogled na Trg bana Jelačića, a ostatak grada, kaže, da joj se doimalo kao da ga ima na dlanu.

9. Deveta točka vezana je za turističke šetnje, te kako upravo to predlaže roditeljima, koji su u Zagreb došli sa svojim tinejdžerima, te kako je to najbolji način da se upozna sam Zagreb.

10. Specijalitet na kraju, prema Victorijinim riječima je Tunel Grič. Kaže kako joj je na tunel ukazao njezin suprug, a ona je tim otkrićem bila očarana.

(ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni