Niz zagrebačkih naselja tjednima bez tople vode

Niz zagrebačkih naselja tjednima bez tople vode

Zbog radova na centralnom toplinskom sustavu stanovnici Prečkog i zapadnog dijela naselja Vrbani od 16. lipnja 2021. u 22.00 sata do 17. lipnja ostaju bez tople vode. Isporuka toplinske energije bit će obustavljena i za Folnegovićevo naselje od 21. do 23. lipnja te dijelu naselja Savica od 21. lipnja do 12. srpnja 2021.

Razlog obustave isporuke toplinske energije u Prečkom i Vrbanima su radovi HEP-Toplinarstva na modernizaciji i automatizaciji šahta na Zagrebačkoj aveniji, čime će se poboljšati rad i funkcioniranje vrelovodne mreže, dok su razlog obustave isporuke u dijelu naselja Savica (Zinke Kunc 1-3, Lastovska 2-4 i 6-10, Ljerke Šram 2-22) i Folnegovićevo radovi na revitalizaciji vrelovodne mreže u sklopu projekta sufinanciranog bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Podsjetimo, zbog obnove vrelovodne mreže u Kauzlarićevom prilazu, novozagrebačka naselja Dugave i Jakuševec će od 16. 6. do 7.7. 2021. biti bez tople vode.

Iz HEP-Toplinarstva napominju kako je u tijeku provedba projekta Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba kojim se planira zamijeniti jedna trećina, odnosno 68,5 od ukupno 227,3 kilometara zagrebačke vrelovodne mreže. Ukupna je vrijednost projekta 700 milijuna kuna, od čega se 421,5 milijuna kuna financira iz EU fondova. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni