Nisu svi za Bandićeve uštede

Nisu svi za Bandićeve uštede

Već duže vrijeme Bandić je isticao kako je nužno smanjenje proračunske potrošnje Grada Zagreba s obzirom na to da se proračunski prihodi ne ostvaruju u planiranom iznosu. Predložio  je smanjenje plaća zaposlenih u rasponu od 4 do 15 posto, ali i smanjenje broja zaposlenih za 5 posto godišnje u razdoblju od četiri godine te zadržavanje materijalnih prava iz kolektivnih ugovora na razini kakva su bila do 31. prosinca 2013. godine.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić održao je u subotu sastanak s predstavnicima Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske, predstavnicima Podružnice sindikata gradske uprave Grada Zagreba, Sindikata odgoja i obrazovanja Hrvatske, Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske, Nezavisnog sindikata bibliotečnih djelatnika u Hrvatskoj, Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi, Sindikata vatrogasaca Grada Zagreba i predstavnicima sindikata Podružnice profesionalnih vatrogasaca-Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba.

Razlog ovog sastanka bio je sklapanje kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u gradskim upravnim tijelima Grada Zagreba i kolektivnih ugovora za zaposlene u predškolskim ustanovama Grada Zagreba, ustanovama kulture Grada Zagreba i zaposlene u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba. Već duže vrijeme Bandić je isticao kako je nužno smanjenje proračunske potrošnje Grada Zagreba s obzirom na to da se proračunski prihodi ne ostvaruju u planiranom iznosu. Predložio  je smanjenje plaća zaposlenih u rasponu od 4 do 15 posto, ali i smanjenje broja zaposlenih za 5 posto godišnje u razdoblju od četiri godine te zadržavanje materijalnih prava iz kolektivnih ugovora na razini kakva su bila do 31. prosinca 2013. godine.

Bandićev su prijedlog prihvatili predstavnici Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske i Podružnice sindikata gradske uprave Grada Zagreba, dok predstavnici sindikata zaposlenih u predškolskim ustanovama, ustanovama kulture i javnoj vatrogasnoj postrojbi nisu prihvatili prijedlog gradonačelnika pa će se pokrenuti postupak otkazivanja postojećih kolektivnih ugovora. Dogovoreno je kako će se u idućim danima raspravljati o daljnjim mjerama štednje.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni