Ništa od skijanja u centru Zagreba

Ništa od skijanja u centru Zagreba

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sinoć je simbolično otvorio tradicionalno besplatno noćno skijanje kao najavu početka nove skijaške sezone 2017./2018. na Sljemenu.

»Zahvaljujem dečkima sa Sljemena koji neumorno rade kako bi građani mogli uživati u ovom vidu rekreacije, ovo je naš poklon njima«, rekao je gradonačelnik na Sljemenu dodavši da prema vremenskim prognozama ne bi trebalo biti iznenađenja i kako će se Snježna kraljica održati 3 i 4. siječnja 2018.

Voditelj skijališta Igor Žiljak je naglasio da trenutno rade na Činovničkoj livadi koja u četvrtak trebala biti spremna za najmlađe skijaše i škole skijanja. Zeleni i Plavi spust se trenutno zasnježuju, nadamo se da će minus potrajati još nekoliko dana i da će skijalište uskoro biti otvoreno u punom profilu.

Za rekreativno skijanje trenutno je otvoren Crveni spust i žičara Trosjed svaki dan od 9 do 16 sati. Noćno skijanje na rasporedu je utorkom i četvrtkom od 19 do 22 sata.

Protivno prijašnjim najavama gradonačelnika Bandića od skijanja u centru Zagreba, kakvo je početkom godine bilo organizirano na stazi u Bakačevoj u 2018. godini ipak neće biti ništa.

Gradonačelnik je, naime, nakon zatvaranja privremenog gradskog skijališta u Bakačevoj, koja se koja se protezala od Kaptola do Trga bana Jelačića za iduću godinu najavio novu i dužu stazu, ali je na Sljemenu to sinoć opovrgnuo.

»Građani ove godine neće skijati u centru. Nažalost, lomljenje ulice kod Krvavog mosta onemogućuje da se ljudi doskijaju do Trga – od Kamenitih vrata preko Radiceve do Trga. Zato smo odustali«, rekao je Bandić. (ZG-m)