Nissan postaje najveći dioničar posrnulog Mitsubishija

Nissan postaje najveći dioničar posrnulog Mitsubishija

Japanski proizvođači vozila Mitsubishi i Nissan potvrdili su da razgovaraju o kapitalnom povezivanju, što bi Mitsubishiju trebalo pomoći da se izvuče iz problema zbog skandala s falsificiranjem potrošnje goriva.

Na Tokijskog burzi u četvrtak, 12. svibnja je obustavljeno trgovanje dionicama Mitsubishi Motorsa. Japanski mediji navode kako bi Nissan mogao preuzeti trećinu udjela u Mitsubishiju i tako postati najveći pojedinačni dioničar. Otkako je izbio skandal oko lažiranja testova o učinkovitoj potrošnji goriva, cijena Mitsubishijeve dionice potonula je više od 40 posto. U travnju je naime taj proizvođač vozila priznao da je prošlih 25 godina zaobilazio japanska pravila o deklariranoj potrošnji goriva, na način da su prikazivali manju potrošnju od stvarne.

“Nissan i Mitsubishi razmatraju razne opcije suradnje, ali još ništa nije do kraja odlučeno”, stiglo je priopćenje iz obje kompanije.

Cijena dionice Nissana pala je u četvrtak 12. svibnja 2016. za otprilike 1,5 posto, nakon što je iz te kompanije potvrđeno da je u pregovorima o preuzimanju znatnog udjela u svom konkurentu Mitsubishija.

Foto: Nissan -Titan Warrior – Concept1

(Zg magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni