“Nismo same” – nova mrežna stranica za žene oboljele od malignih bolesti

“Nismo same” – nova mrežna stranica za žene oboljele od malignih bolesti

Nismo same, nova je mrežna stranica prije svega namijenjena ženama oboljelima od raka, članovima njihove obitelji i prijateljima. Stranicu, koja je od danas (7. ožujka) dostupna javnosti na adresi www.nismosame.com pokrenula je Ivana Kalogjera, dugogodišnja novinarka koja se prije godinu i pol dana i sama suočila s dijagnozom raka dojke.

»Saznavši svoju dijagnozu suočila sam se sa strahom i neizvjesnošću te sam prvo otišla na internet potražiti iskustva, priče ili savjete drugih žena koje su kroz to prošle. Postojali su članci na engleskom jeziku, strani forumi i nekoliko naših blogova, ali nije postojalo jedinstveno mjesto na kojem bi žene mogle crpiti snagu za borbu s bolešću«, rekla je Ivana Kalogjera opisujući razloge zbog kojih je odlučila pokrenuti mrežnu stranicu koja je zamišljena kao kombinacija intimnih, dirljivih ispovijesti oboljelih žena u obliku njihova dnevnika i servisa za podršku oboljelima.

Zahvaljujući spoju njezinog 30-godišnjeg novinarskog iskustva sa životnim iskustvom koje je stekla liječeći se od raka, stranica Nismo same predstavlja jedinstven resurs na kojemu će oboljeli i njihovi bližnji moći pročitati korisne informacije o novim metodama liječenja, o tome što jesti, koju tjelesnu aktivnost izabrati, kako si pomoći kroz umjetnički izričaj, ali i putem kojega će se javnost dodatno osvijestiti o problemima s kojima se susreću osobe oboljele od malignih bolesti, tijekom liječenja, ali i u društvu općenito.

»Iskreno se nadam da će moja i priča drugih žena oboljelih i liječenih od raka potaknuti druge žene da redovito kontroliraju svoje zdravlje, što je također jedna od misija ove stranice. Hrvatska je, nažalost, po broju smrti od raka na drugom mjestu u Europi, a jedan je od glavnih uzroka činjenica da velik broj građana ne odlazi na redovite kontrole«, rekla je Ivana Kalogjera te dodala kako naziv Nismo same nije slučajno odabran. (pr)