“Nismo same” – nova mrežna stranica za žene oboljele od malignih bolesti

“Nismo same” – nova mrežna stranica za žene oboljele od malignih bolesti

Nismo same, nova je mrežna stranica prije svega namijenjena ženama oboljelima od raka, članovima njihove obitelji i prijateljima. Stranicu, koja je od danas (7. ožujka) dostupna javnosti na adresi www.nismosame.com pokrenula je Ivana Kalogjera, dugogodišnja novinarka koja se prije godinu i pol dana i sama suočila s dijagnozom raka dojke.

»Saznavši svoju dijagnozu suočila sam se sa strahom i neizvjesnošću te sam prvo otišla na internet potražiti iskustva, priče ili savjete drugih žena koje su kroz to prošle. Postojali su članci na engleskom jeziku, strani forumi i nekoliko naših blogova, ali nije postojalo jedinstveno mjesto na kojem bi žene mogle crpiti snagu za borbu s bolešću«, rekla je Ivana Kalogjera opisujući razloge zbog kojih je odlučila pokrenuti mrežnu stranicu koja je zamišljena kao kombinacija intimnih, dirljivih ispovijesti oboljelih žena u obliku njihova dnevnika i servisa za podršku oboljelima.

Zahvaljujući spoju njezinog 30-godišnjeg novinarskog iskustva sa životnim iskustvom koje je stekla liječeći se od raka, stranica Nismo same predstavlja jedinstven resurs na kojemu će oboljeli i njihovi bližnji moći pročitati korisne informacije o novim metodama liječenja, o tome što jesti, koju tjelesnu aktivnost izabrati, kako si pomoći kroz umjetnički izričaj, ali i putem kojega će se javnost dodatno osvijestiti o problemima s kojima se susreću osobe oboljele od malignih bolesti, tijekom liječenja, ali i u društvu općenito.

»Iskreno se nadam da će moja i priča drugih žena oboljelih i liječenih od raka potaknuti druge žene da redovito kontroliraju svoje zdravlje, što je također jedna od misija ove stranice. Hrvatska je, nažalost, po broju smrti od raka na drugom mjestu u Europi, a jedan je od glavnih uzroka činjenica da velik broj građana ne odlazi na redovite kontrole«, rekla je Ivana Kalogjera te dodala kako naziv Nismo same nije slučajno odabran. (pr)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni