Nina Išek Međugorac izabrana za Ženu godine 2019.

Nina Išek Međugorac izabrana za Ženu godine 2019.

U hotelu Esplanade sinoć je održana svečanost dodijele titule Žena godine 2019. u organizaciji časopis Zaposlena, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba. Titulu je ponijela Nina Išek Međugorac, voditeljica korporativnih komunikacija Hrvatskog Telekoma. Ovom se manifestacijom, 24. godinu zaredom, nastoji poboljšati zatupljenost žena u medijima te smanjiti nepravedno dodjeljivanje stereotipnih uloga.

Dobitnica nagrade Nina Išek Međugorac jedna od prvih magistrica na području odnosa s javnošću u Hrvatskoj, a trenutno je na čelu korporativnih komunikacija Hrvatskog Telekoma.

»Za mene je znanje najisplativija investicija. Kvalitetnim obrazovanjem svi imaju jednaku priliku. Ove godine preko 2000 djece u sklopu donacijskog programa Hrvatskog Telekoma nije učilo za dobru ocjenu, već su kritički promišljali svijet u kojem žive. Pritom su naučili kako uz pomoć tehnologije stvoriti prilike da oni, njihova obitelj i prijatelji budu zadovoljniji, a njihov život kvalitetniji«, rekla je Išek Međugorac naglasivši kako je ova nagrada dodatna potvrda cijelom korporativnom svijetu da kompanije s višom svrhom mogu značajno doprinijeti u stvaranju boljeg društva.

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić istaknula je kako od ukupnog broja zaposlenih u upravnim tijelima Grada Zagreba 2/3 čine upravo žene. Od ukupno 15 856 obrta u Gradu Zagrebu njih 6147 ili 38 % je u vlasništvu žena. Također, Grad Zagreb je od 2000. do sada za razvoj obrtništva i poduzetništva utrošio oko 500 milijuna kuna od čega je značajan dio bio usmjeren i na osnaživanje poslovnih aktivnosti žena, kazala je Majić.

Među nominiranima bile su gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek, voditeljica i urednica emisije Nove TV Provjereno Ivana Paradžiković te specijalistica nuklearne medicine u Kliničkom zavodu KBC-a Split Ana Barić. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni