Nikola Miljenić ostvario povijesni rezultat u hrvatskom plivanju!

Nikola Miljenić ostvario povijesni rezultat u hrvatskom plivanju!

Član Plivačkog kluba Medveščak Nikola Miljenić, jedan od trenutno najboljih hrvatskih plivača, na posljednjem je međunarodnom natjecanju na 100 m slobodno otplivao 46:77 i postavio rekord mitinga

(Foto: PK Medveščak)

Nikola Miljenić u novu je sezonu uplivao ne samo optimističan i u odličnoj formi, nego i sa sjajnim rezultatima kojima namjerava zauzeti svoje mjesto među velikanima hrvatskog sporta.

Nakon Svjetskog prvenstva u japanskoj Fukuoki na kojem je u kolovozu nastupao svega nekoliko dana nakon operativnog zahvata, 25-godišnji Miljenić nastupao je na Svjetskom kupu u Berlinu i Ateni, zatim na Jadran Grand Prix-u gdje je zahvaljujući tri najbolja rezultata završio na 2. mjestu u poretku po ukupnim bodovima.

Najznačajniji rezultat ostvario je na posljednjem 51. Međunarodnom plivačkom mitingu „Mladost 2023“, gdje je rezultatom na 100 m slobodno u otvorenoj kategoriji ostvario najvrjedniji rezultat mitinga, dok je bio prvi i po najvrjednijem zbroju rezultata – na 100 i na 50 m slobodno.

Na 100 m slobodno Miljenić je otplivao 46:77, čime je ostvario rekord mitinga, svoje najbolje vrijeme te četvrto vrijeme trenutno u Europi (prema swimrankingsu). O značaju ovog rezultata govori činjenica kako u Hrvatskoj nitko nije plivao ispod 47 sekundi nakon što su zabranjeni dugi kostimi 2010. godine. Posljednjem je to u kostimu uspjelo u kostimu Duji Draganji.

Pripreme za nova natjecanja

U drugoj disciplini, na 50 m slobodno Miljenić je također odradio vrhunski u rezultat – 21:51, što je 5. najbolje vrijeme u povijesti Hrvatske te trenutno 11. vrijeme u Europi.

Miljenić se trenutno nalazi na pripremama u Puli, nakon kojih ga u prosincu čeka Europsko prvenstvo u Bukureštu, Međunarodni miting na velikom bazenu u Gyoru, Državno prvenstvo u Rijeci te u novoj 2024. godini i Svjetsko prvenstvo u Dohi.

Neosporno je da je najuspješniji hrvatski plivač Nikola Miljenić primjer discipliniranog sportaša, koji ove sezone postiže sjajne rezultate na putu do svojih drugih Olimpijskih igara koji se 2024. godine održavaju u francuskom Parizu, a sve to uz potporu i sponzorstvo Janafa.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni