Niko Kranjčar postao kum nogometne Male knjižnice u Jastrebarskom

Niko Kranjčar postao kum nogometne Male knjižnice u Jastrebarskom

(Foto: Press materijal)

Mala besplatna knjižnica postavljena pokraj terena Nogometnog kluba Jaska dobila je u srijedu, 26. listopada svog slavnog kuma – proslavljenog hrvatskog nogometaša i reprezentativca Niku Kranjčara.

On je uz Jastrebarsko i Nogometni klub Jaska vezan preko svog oca, legende hrvatskog nogometa Zlatka Cice Kranjčara, počasnog člana jaskanskog kluba.

Niko Kranjčar proglašen je uz pljesak svih prisutnih kumom Male knjižnice, a tom je prilikom poručio prisutnim mladim nogometašima: »Znam da volite igrati nogomet i to je super, ali čitanje i škola su jednako bitni. Nogomet i čitanje čine odličnu kombinaciju. Marljivo trenirajte i postižite dobre rezultate, ali nađite vremena i za čitanje.«

U svojoj bogatoj karijeri Niko Kranjčar je nastupio 81 put za hrvatsku reprezentaciju i postigao 16 golova. Igrao je za zagrebački Dinamo i splitski Hajduk, engleske klubove Portsmouth, Tottenham i Queens Park Rangers, ukrajinski Dinamo iz Kijeva, američki New York Cosmos i škotski Glasgow Rangers. Osvojio je dva prvenstva Hrvatske, tri hrvatska kupa, tri hrvatska superkupa te kao prvi Hrvat engleski kup s Portsmouthom. Nastupio je na dva europska prvenstva i na jednom svjetskom prvenstvu.

Miljenik navijača

Niko je jedan od rijetkih nogometaša koji je omiljen i kod navijača Dinama i kod navijača Hajduka, a s oba kluba osvojio je državno prvenstvo. Sada je član stručnog stožera hrvatske reprezentacije do 19 godina. Kraj nogometnih terena na jaskanskoj Centrali privukao je veliku pozornost mnogobrojnih malih nogometaša i njihovih roditelja te je s velikom radošću gotovo sat vremena dijelio autograme i fotkao se s malim i velikim navijačima.

Niko je u Jaski posjetio bliskog prijatelja svog oca, Ninu Škrabea, koji je s Cicom Kranjčarom 2002. objavio knjigu Cico, od Maksimira do Ulice pjesnika. Cico je od 2005. bio počasni član Nogometnog kluba Jaska kojeg je nosio duboko u srcu. Kad je posljednji put boravio u Jaski, 6. kolovoza 2020, posjetio je i igralište NK Jaska, a kad je preminuo, 1. ožujka 2021, kraj igrališta kluba igrači i navijači Jaske priredili su njemu u čast nezaboravnu bakljadu.

Uz Niku Kranjčara u Jasku je došao i glasoviti hrvatski sportski novinar Tomislav Dasović, reporter Večernjeg lista.

Oni su donijeli i nove knjige za Malu besplatnu knjižnicu, a predsjednik NK Jaska Marin Banković zahvalio je gostima na dolasku. Niki Kranjčaru uručio je dres kluba s njegovim prezimenom. Iste večeri Niko Kranjčar i Tomislav Dasović su u društvu predsjednika kluba Marina Bankovića posjetili trening Jaskinih seniora poželjevši Jastrebovima sreću u nastavku prvenstva i borbi za prvo mjesto.

Očekuje se da će na idućoj skupštini kluba Niko Kranjčar naslijediti svog oca i postati počasnim članom NK Jaska Vinogradar. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni