Niki Lauda pobjesnio kao ris

Niki Lauda pobjesnio kao ris

Austriijski „Kleine Zeitung“ prenosi da je Red Bull u postupku renoviranja staze sponzorima prodao prava na imenovanje zavoja staze. Zavoj koji se nekada zvao „Niki Lauda Curve“ sada se zove po talijanskom proizvođaču guma

Još od 2003. godine Autrija nije ugostila formulu 1 na starom A1-Ringu. U međuvremenu stazu je kupio Red Bull koji je uložio u njezino renoviranje te je ona vraćena na kalendar utrka. Prva bi trebala biti vožena već 22. lipnja.

Povijesna staza tako je ponovno vraćena na scenu, zbog čega Austrijanci mogu biti zadovoljni. Ali, jedan Austrijanac baš i nije zadovoljan s razvojem situacije na današnjem Red Bull Ringu,a riječ je o ni manje ni više doli legendi austrijskog moto-sporta Nikiju Laudi.

Naime, austriijski „Kleine Zeitung“ prenosi da je Red Bull u postupku renoviranja staze sponzorima prodao prava na imenovanje zavoja staze. Zavoj koji se nekada zvao „Niki Lauda Curve“ sada se zove po talijanskom proizvođaču guma – „Pirelli Curve“. Gerhard Berger je također izgubio svoj zavoj, on se sada zove „Würth Curve“. Jedini slavni trkač koji tamo ima svoj zavoj je tragično preminuli Jochen Rindt, Nijemac koji je vozio pod austrijskom zastavom.

Inače hladnokrvni Lauda je navodno pobjesnio kao ris kada je saznao za promjenu te je zahtijevao da mu se kaže tko je donio takvu odluku. Novinarima je izjavio kako sumnja da preimenovanje ima veze s njegovom aktualnom pozicijom u Mercedes-AMG-Petronas F1 timu koji je ove sezone uspješniji od Red Bulla. Izvršni direktor Mercedesa, Toto Wolff, još je ranije pojasnio da Lauda ima funkciju neizvršnog predsjednika, što znači da upravlja odborom, ali nije u izvršnoj funkciji. „On nas vodi i pruža podršku, to je idealno područje njegovog djelovanja”, izjavio je Wolff.

Lauda planira uzvratiti udarac tako što će proslaviti dvostruku pobjedu Mercedesa na Velikoj nagradi Austrije, a to i nije daleko od realnosti. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni