Nezadovoljni vodstvom HSP-AS-a osnivaju novu stranku

Nezadovoljni vodstvom HSP-AS-a osnivaju novu stranku

»HSP AS ostaje filijala i trbuhozborac HDZ-a i drugih interesnih sfera, kao i utopističko lovište na povijesne teme, `neokomuniste i antihrvate´ dok nam mladost emigrira diljem svijeta i građani kopaju po kontenerima kako bi preživjeli svu surovost hrvatske zbilje«, navode »disidenti«

Nakon što je na sjednici izvršnog odbora podružnica HSP AS Župa Dubrovačka jednoglasno je donijela odluku o napuštanju stranke u medijima su se pojavile informacije o tome kako se raspada sve više općinskih, gradskih i županijskih organizacija HSP AS-a, o čemu svjedoči i primjer Zadra, što je, međutim, vrh stranke odmah demantirao.

Kao razlog tome navodi se neslaganje sa politikom, koju već više mjeseci, provodi kako vrh stranke tako i čelništvo stranke u županiji. Izvršni odbor nakon provedene rasprave usuglasio se da vrh stranke svojim političkim djelovanjem, koje je daleko od nauka Dr. Ante Starčevića i Demokršćanskih načela, nanosi direktnu štetu domoljubnoj koaliciji i desnici u cijelosti.

Najavljeno je kako će župski Starčevićanci osnovati novu političku stranku na demokršćanskim načelima, zajedno sa onim političkim snagama u Republici Hrvatskoj, koji su spremni uhvatiti se u koštac sa nagomilanim problemima koje tišti hrvatsko društvo u cjelini.

»Nova politička stranka osnovat će se u Zadru, zajedno sa tamošnjim županijskim vodstvom koji su ovaj iskorak već ranije napravili. Cilj je,mlade političke opcije, okupiti obrazovane i elokventne ljude koji su spremni radom i odricanjem dovesti do procesa koji će pokrenuti stvarne promjenu u Hrvatskom društvu«, priopćeno je iz podružnice.

»Ovaj dopis možemo ujedno shvatiti i kao javni poziv svim pojedincima, udrugama i aktualnim članovima iz redova HSP AS da pojedinačno, svatko za sebe, preispitaju svoju savjest u pogledu rušenja ugleda, otuđivanja i dekadencije stranke, demokratičnosti i transparentnosti stranke, nesposobnosti i hireva tzv. užeg vodstva stranke, zastupanju tuđih interesnih sfera (npr. slučaj Ane Karamarko), nepovratnog gubljenja svojeg `ja´ i brojnih drugih hireva u režiji jednog ili dvojice predstavnika stranke«, dodaje se u priopćenju.

»Osim općeg poziva na presipitivanje vlastite savjesti, također pozivamo na razboritost i odlučnost u vođenju šire društvene zajednice i države u cjelini, jer svojim djelovanjem i istupom imamo mogućnost činiti itekako potrebne promjene u našem društvu. U protivnom, HSP AS ostaje filijala i trbuhozborac HDZ-a i drugih interesnih sfera, kao i utopističko lovište na povijesne teme, `neokomuniste i antihrvate´ dok nam mladost emigrira diljem svijeta i građani kopaju po kontenerima kako bi preživjeli svu surovost hrvatske zbilje«, nastavlja se u priopćenju.

Navodi se kako su članovi najjače i najveće podružnice HSP AS u državi, donedavne podružnice HSP AS Grada Zadra i Zadarske županije, koja predstavlja najveći broj članstva, općinskih, gradskih i županijskih vijećnika, članova brojnih odbora i izvršnih funkcija svjesni društvene, političke i gospodarske situacije u kojoj se građani RH nalaze te su »stoga smo složno i jednoglasno nakon niza krugova sastanaka i konzulatacija odlučili napustiti brod koji je počeo bespovratno plutati i lutati bespućima pod vodstvom kapetana broda `Ćorića i njegova šegrta Tepeša´, nepovratno izgubivši orijentir i dodir sa stvarnosti«.

S broda koji tone u brod koji plovi u bolju budućnost

Poručuju da nakon toliko nanešene štete brodu HSP AS nije bilo drugog izbora nego izgraditi sigurniji i dugovječniji brod koji će ploviti u bolju i sretniju budućnost već ove subote, na osnivačkoj skupštini u hotelu Kolovare u Zadru, s početkom u 10 sati.

Na iznesene optužbe dalo je vodstvo stranke, na konferenciji za novinare održanoj u hotelu Kolovare u Zadru. Na istoj su predstavljeni novoimenovani koordinatori HSP AS za Grad Zadar i Zadarsku županiju i novopridošla stranačka pojačanja, ali i opovrgnute optužbe i o odlasku velikog broja članova i dužnosnika.

»HSP AS kao stožerna, najsnažnija i jedina parlamentarna pravaška stranaka radi na svepravaškom okupljanju u okviru svog političkog projekta `Pravaški kišobran´. Kao strateški partner unutar Domoljubne koalicije i dionici dosadašnjih pet zajedničkih političkih pobjeda intenzivno se pripremamo za nadolazeće prijevremene parlamentarne izbore za 9. saziv Hrvatskog sabora«, rekao je glavni tajnik Pero Ćorić te nastavio: »Na tom tragu političko zajedništvo HSP AS sa strankama sličnog političkog svjetonazora je nužno i nema alternative ako imamo zajednički cilj, a to je zaustaviti povratak na vlast nesposobne, antihrvatske i antikršćanske bivše vlasti neokomunista Zorana Milanovića s njihovim satelitima«.

Predsjednik stranke Ivan Tepeš svečano je uručio imenovanje i stranački pečat Mati Lukiću iz Zadra kao koordinatoru za Podružnicu Zadar te Daliboru Barešiću iz Pakoštana za Županijsko vijeće HSP AS Zadarske županije.

Mate Lukić je zahvalio stranci na ukazanom povjerenju te najavio širenje i snaženje velikim brojem novih članova koji su do sada bili marginalizirani, stvaranje zadarske Podružnice u roku nekoliko tjedana te podnošenje zahtjeva za povrat stranačkih prostora u Gradu Zadru koje su nelegalno i protuzakonito nekoliko bivših disidenata otkazali.

Govoreći o predstojećim aktivnostima Dalibor Barešić je u prvom redu demantirao izrečene neistine o odlasku velikog broja članova i dužnosnika HSP AS s područja Zadarske županije. Prema njegovim riječima osobno se nije dogodio nikakav poremećaj već je ovakav politički nekorektan potez za posljedicu dobio priljev velikog broja članova pa i vijećnika s područja općina Škabrnja, Sveti Filip i Jakov te brojnih drugih. Nabrojao je Podružnice iz kojih nitko nije izašao bez obzira na učestala nagovaranja poput Nina, Poličnika, Ražanca, Kolana, Paga, Starigrada, Škabrnje, Polače, Sv. Filipa i Jakova, Posedarja, Pakoštana, Vrsi, Privlake, Vira, Bibinja, Sukošana, Salija, Kukljica, Jasenica i brojnih drugih.

O unutarstranačkoj reviziji i broju članova govorio je glavni tajnik stranke Pero Ćorić te je ponovio kako je revizija obavljena u 14 županija i Gradu Zagrebu te da HSP AS broji 14.000 članova. Završetkom revizije u ostalim županijama, uvjeren je kako će broj članova biti između dvadeset i dvadeset i dvije tisuće. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni