Nezadovoljni taksisti opet prosvjedovali

Nezadovoljni taksisti opet prosvjedovali

Ministar Butković smatra da je ovakav prosvjed nedopustiv u jeku turističke sezone, ali i da korporaciju Uber smatra nezakonitom

Taksisti su u petak ujutro ponovno organizirali spontano okupljanje te su zablokirali promet u više hrvatskih zračnih luka, pa tako i u Zagrebu. Prema informacijama koje su prenijeli hrvatski portali, u prosvjedu je sudjelovalo više od 200 vozila.

Kako navode taksisti, oni su se ponovno okupili glede regulacije Ubera. Podsjećaju kako je država (Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture) prometa podnijelo optužni prijedlog za ukidanje aplikacije Uber. Dubrovački dnevnik prenosi kako je »Inspekcija cestovnog prometa Prekršajnom sudu u Zagrebu uputila optužni prijedlog protiv tvrtki Uber Croatia d.o.o. i Uber International Holding BV, 21. srpnja ove godine«. Daljnje je postupanje i odluka u nadležnosti Suda, obrazlažu u Ministarstvu.

Taksisti, međutim, nisu zadovoljni sadašnjim razvojem situacije te smatraju kako država samo želi dobiti na vremenu,kako bi dobila dodatne informacije glede izmjena i dopuna Zakona o prijevozu u cestovnom prometu.

Zanimalo nas je kako će reagirati ako dobiju nove prometne kazne. Naš izvor (koji je poznat redakciji) smatra kako to nije niti važno, budući da ga država zakida za puno veći iznos. Nadodaje kako radi toga ne može niti živjeti, tako da mu kazna od 300 kuna ne predstavlja preveliki izdatak.

O ovoj temi oglasio se i ministar prometa i veza Oleg Butković. Smatra kako je ovakav prosvjed nedopustiv u jeku turističke sezone. Nadodao je kako ovakav način iskazivanja nezadovoljstva on kao ministar ne može dopustiti. Osvrnuo se i na optužni prijedlog protiv Ubera. Spomenutu korporaciju smatra nezakonitom i najavljuje da će prometna inspekcija nastaviti s kaznama. Zaključio je kako će se već najesen znati kako i tko može poslovati na tržišnoj utakmici.

Spomenimo da taksisti tvrtke Cammeo nisu sudjelovali u prosvjedu.

Podsjetimo, nezadovoljni su taksisti krajem lipnja prosvjedovali u Zagrebu, kada su parkirali svoja vozila duljinom cijele Vukovarske ulice.

Matej Knežević

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni