Nezadovoljni građani Sigeta šalju pismo investitoru

Nezadovoljni građani Sigeta šalju pismo investitoru

Nezadovoljni građani Sigeta, koji već više od mjesec dana štrajkaju protiv izgradnje kompleksa na području njihove zelene livade, odlučili su svojoj peticiji priložiti i  primjedbe . Smatraju, kako je spomenuto pismo nadopuna Peticiji protiv izgradnje poslovnog kompleksa u kojoj je prikupljeno 1279 potpisa, te kako upućuju i ovo pismo kao predgovor primjedbama na program javnog natječaja.

Osvrnuli su se i na bivšeg gradonačelnika Većeslava Holjevca za kojeg drže da je uspješno vodio grad Zagreb, te da su za vrijeme njegova mandata izgrađena su mnoga nova naselja poput Novog Zagreba u kojem se nalazi Siget .  Smatraju kako je po izvornom planu zemljište na kojem bi trebao niknuti prvenstveno trgovački, a potom i poslovni centar , bilo namijenjeno  potrebama stanovnika stambenog naselja kao planirana osnova uporabne vrijednosti i identiteta sadržajne raznolikosti .

Podsjećaju, kako bi na spomenutom mjestu trebao biti smješten Centar naselja s uređenim  pješačkim trgom  koji će objediniti sve pješačke tokove naselja   te ih povezati na sjevernom ulazu u naselje sa stanicama javnog gradskog prometnog sustava i   mjesni odbor, koji je trenutno smješten na kraju naselja u Radmanovačkoj ulici koja pripada velikim dijelom MO Klara , knjižnica ,trgovine naseljenog tipa ,što spomenuti trgovački centar nije.

Investitoru su preporučili prostor zapuštenog Zagrebačkog Velesajma ili prazan prostor iza zgrade Ine u Aveniji V.Holjevca, nasuprot MSU-a.

Kažu, kako je s obzirom na postojeći izvorni plan uređenja predmetne  lokacije i uočenih niz nepravilnosti kod donošenja programa i provedbe natječaja vezanog za izgradnju trgovačkog i poslovnog kompleksa ,šalju primjedbe u čijem su oblikovanju sudjelovali stručnjaci arhitekt Branko Horvat , magistra arhitekture Ana Oršolić i magistar prometa Julijan Jurak.

Matej Knežević