Nevrijeme u Hrvatskoj: Kiša, grmljavinsko nevrijeme i prvi snijeg

Nevrijeme u Hrvatskoj: Kiša, grmljavinsko nevrijeme i prvi snijeg

Područje Osječko-baranjske županije rano jutros zahvatilo je olujno nevrijeme s vjetrom na udare više od 110 kilometara na sat. Mnogo je srušenih stabala, a bilo je i prekida javne rasvjete

Jutros oko 2 sata s područja Alpa, gdje pada vrlo gust snijeg, na područje Hrvatske stigao je nestabilan zrak, te sa sobom donio najavljeno pogoršanje vremena. Kiša pada u unutrašnjosti zemlje te na sjevernom Jadranu, gdje je bilo i grmljavinskog nevremena. U sjevernim područjima zapuhao je jak, na udare i olujan sjeverni vjetar, a i zahladnjelo je.

U nastavku dana kiša se očekuje u svim krajevima Hrvatske. I dalje će biti vjetrovito, uz jak sjeverac na kopnu te jaku i olujnu buru na moru. Temperatura će posvuda biti zamjetno niža u odnosu na jučerašnju.

U Gorskom kotaru mjestimice pada snijeg-solika. HAK savjetuje vozačima da na put kroz gorska područja ne kreću bez zimske opreme. Zbog olujnih udara vjetra, dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice u oba smjera otvorena je samo za osobna vozila.

Područje Osječko-baranjske županije rano jutros zahvatilo je olujno nevrijeme s vjetrom na udare više od 110 kilometara na sat. Mnogo je srušenih stabala, a bilo je i prekida javne rasvjete. Poplavljen je podvožnjak u Belome Manastiru, a na autocesti Slavonika olujni vjetar srušio je svjetleće stupiće kod odmorišta Ivan dvor.

Problemi u prometu

Kako navodi Crometeo kiša će poslijepodne u većem dijelu unutrašnjosti oslabjeti i prestati, a moguće je i djelomično razvedravanje s kraćim sunčanim razdobljima. Temperatura zraka u noći i rano ujutro još od 8 do 15°C, a tijekom dana u većini mjesta između 6 i 11°C, u gorju i niža.

U zoni čvora Zaprešić na autocesti A2 Zagreb-Macelj, nije moguć prolaz državnom cestom DC1 iz smjera trgovačkog centra Westgate-a u smjeru Zagreba (Aleja Bologne), a između čvorova Jankomir i Zaprešić (od 3. km + 500 m do 5. km + 650 m) u smjeru Zaprešića vozi se jednim trakom, prenosi HAK. Zbog vode na kolniku zatvorena je Škorpikova ulica kod križanja sa Alejom Bologne i Aleja Bologne između križanja sa ulicama Dubravica i Prigornica. Na autocesti A1 kroz tunel Brinje u smjeru Zagreba, vozi se jednim trakom usporeno, zbog radova. Na autocesti A3 Bregana-Lipovac promet se zatvara svakodnevno od 08:00 do 17:00 izlazak i ulazak na čvoru Okučani, zbog razminiranja. Više na: www.hk.hr.(zg-magazin)