Neusvajanje Plana gospodarenja otpadom je osveta koalicijskih partnera Bandiću

Neusvajanje Plana gospodarenja otpadom je osveta koalicijskih partnera Bandiću

Nakon što je Gradska skupština u četvrtak većinom glasova odbacila predloženi Plan gospodarenja otpadom, gradski zastupnik Renato Petek (Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez) danas na je kazao kako se nada da će gradske vlasti u roku od 90 dana, kada bi ponovno s istim prijedlogom mogli izaći pred Skupštinu doći s poboljšanim Planom, tako da se zadovolje svi potrebni kriteriji zaštite okoliša i zdravlja ljudi.

»Nije problem samo u lokacijama. Svima nam je u interesu da zaživi ekološki održiv sustav. Neka se dio postrojenja prebaci u Zagrebačku županiju«, predlaže Petek.

On je smatrao da će Plan gospodarenja otpadom jučer biti usvojen, »s obzirom na modalitete vladanja koalicije u Skupštini«.

»Ali kada sam saznao informaciju da g. Bandić ne želi dati mjesto pročelnice/ka Gradskog ureda za kulturu niti jednom koalicijskom partneru, postalo je jasno da mu žele uzvratiti i uputiti poruku uskraćivanjem podrške za Plan gospodarenja otpadom«, rekao je Petek.

Zaključuje kako je uz sve navedeno proveden i kvalitetan pritisak oko loših stvari iz Plana za gospodarenje otpadom zahvaljujući struci, građanima, udrugama, medijima i samim gradskim zastupnicima na svim razinama u Gradu.

M. Knežević

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni