Nestabilno vrijeme na kontinentu, od četvrtka pad temperature

Nestabilno vrijeme na kontinentu, od četvrtka pad temperature

Od srijede će biti promjenjivo oblačno s povremenom kišom, dok su u četvrtak mogući pljuskovi. Temperatura se ne bi trebala mijenjati sve do četvrtka kada se očekuje pad, posebno u zapadnim predjelima te na kontinentu

Pravo ljeto s visokim temperaturama ove je godine zaobišlo našu zemlju, posebno kontinentalni dio Hrvatske. Čini se kako i nastavak ljeta neće donijeti značajnije promjene po pitanju vremena. Tako je na Biokovu prije dva dana zabilježena temperatura od 6,7 Celzijevih stupnjeva. Prema prognozi Državnog hidrometerološkog zavoda (DHMZ) u utorak nas još uvijek očekuje sunčano vrijeme, dok je na zapadnim dijelovima, posebno na sjevernom Jadranu i Gorskom Kotaru moguć poneki pljusak. Od srijede će biti promjenjivo oblačno s povremenom kišom, dok su u četvrtak mogući pljuskovi. Temperatura se ne bi trebala mijenjati sve do četvrtka kada se očekuje pad, posebno u zapadnim predjelima te na kontinentu.

U rujnu prosječne temperature na Jadranu, na kontinentu nastavak dosadašnjeg vremena

Krešo Pandžić, meteorolog iz DHMZ-a rekao je kako dugoročne prognoze za rujan, listopad i studeni pokazuju kako se mogu očekivati prosječne temperature, osobito na Jadranu. „Povećana je vjerojatnost da će na Jadranu biti i više oborina u tom periodu. U zadnjem tjednu kolovoza količina oborina će biti oko prosjeka za ovo razdoblje godine, a u narednih tjedan dana biti će više oborina u kopnenom dijelu Hrvatske i na sjevernom Jadranu, dok će manje oborina biti u južnom Jadranu“, objasnio je Pandžić te dodao kako to ne bi trebalo obeshrabriti sve one koji planiraju ljetovanje u rujnu jer je nemoguće točno predvidjeti prognozu za duži vremenski period. „Dugoročne prognoze nisu tako pouzdane kao kratkoročne, no ipak opća situacija i u dužem razdoblju se ostvari“, zaključio je Pandžić. (V. Vu.)