Neretvanske mandarine na zagrebačkim štandovima

Neretvanske mandarine na zagrebačkim štandovima

U okviru manifestacije Zagreb Neretvi, Neretva Zagrebu, građani će na devet lokacija i 25 štandova od 3. do 18. studenoga, moći kupiti mandarine iz doline Nervete, najavili su danas na konferenciji za novinare gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i župan Dubravačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić.

Štandovi s neretvanskim mandarinama bit će postavljeni na Trgu bana Jelačića, Trgu Petra Preradovića, Kvaternikovom trgu i Trgu kralja Tomislava, u Heinzelovoj ulici, te na okretištima u Dubravi, Črnomercu, Ljubljanici i Savskom mostu.

»Osim što je Dubrovačko-neretvanska županija prepoznata kao izvrsna turistička destinacija, ona je poznata i kao poljoprivredna regija, u kojoj okosnicu privrednog razvoja upravo predstavlja neretvanska mandarina«, istaknuo je župan Dobroslavić, te dodao da je ovogodišnji urod mandarina 50 tisuća tona. Zahvalivši gradonačelniku Zagreba što je prepoznao potrebe domaćih proizvođača i omogućio im prodaju na najfrekventnijim lokacijama u Zagrebu, župan je naglasio da su uzgajivači mandarina dobili zaštićenu oznaku izvornosti Europske unije.

Pozvavši sve sugrađane da iskoriste priliku i kupe domaće mandarine iz Neretvanske doline, gradonačelnik Bandić rekao je da na ovaj način demonstriramo zajedništvo juga i sjevera Lijepe Naše. (ZG-m)