“Neprihvatljivo je da pravna osoba s dugom prema Gradu od njega dobiva potpore”

“Neprihvatljivo je da pravna osoba s dugom prema Gradu od njega dobiva potpore”

U Gradskoj skupštini u ponedjeljak je održana sjednica Odbora za javna priznanja na kojem se raspravljalo o prijedlogu za izmjenu pravilnika za dodjelu novaca za potrebe javnih priznanja, na prijedlog gradskog zastupnika Renata Peteka (Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez). On kaže kako je o ovoj temi raspravljao s prijašnjim zastupnicima koji su sjedili u ovom odboru i odlučivali o financijskim pokroviteljstvima firmi, udruga i svih onih koji su tražili potporu za svoje manifestacije. »Moj prijedlog ide u smjeru da se preciznije definiraju uvjeti za dodjelu potpora, negoli što je to sada bio slučaj«, pojasnio je Petek.

Istaknuo je da Odbor raspolaže sa budžetom od 2,5 milijuna, koji je, međutim, za milijun kuna manji od lanjskog. Petek smatra kako uvjeti za dodjelu potpora nisu dovoljno definirano te smatra kako je nužno ugraditi još uvjeta, kao što je primjerice uvjet o nekažnjavanju. Napominje kako se na mrežnim stranicama Grada može vidjeti da je jedna te ista udruga tražila čak dva puta novac te uredno između 20 i 50 tisuća kuna. Smatra neprihvatljivim da pravna osoba može dobiti novac putem pokroviteljstva, a da istovremeno ima dug prema Gradu. Nadodao je kako će s imenima udruga izaći na skorašnjoj tiskovnoj konferenciji te da će to odaslati javnosti.

Predsjednik spomenutog odbora, a ujedno i predsjednik Skupštine, dr. sc. Andrija Mikulić rekao je kako je formirana radna skupina te da će se tada razmotriti svi zahtjev zastupnika Renata Peteka. Nadodao je kako će u toj skupini biti članovi spomenutog odbora uz savjetnice i tajnice skupštine uz potporu stručnih službi, koji će sazvati i novu sjednicu. Mikulić je zaključio kako se iznosi potpora kreću od nekoliko tisuća kuna do Festivala dalmatinskih klapa u Omišu u iznosu od 145 tisuća kuna.

M. Knežević

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni