Nepoznata košarkaška igrališta koja su obnovljena ususret EuroBasketu

Nepoznata košarkaška igrališta koja su obnovljena ususret EuroBasketu

Iako nije poznato koji su tereni uređeni, kao ni cijena radova, saznali smo ipak kako su škole dobile po četiri lopte, a igrališta – naljepnice promocije

U povodu održavanja Eurobasketa 2015., gradonačelnik Milan Bandić i tadašnji predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Danko Radić tijekom lipnja pokrenuli su zajedničku akciju obnove vanjskih košarkaških igrališta zagrebačkih škola.

U sklopu akcije, kako je istaknuo gradonačelnik, do rujna će biti obnovljena sva vanjska igrališta, njih preko 250. Najavljeno je popravljanja koševa, košarkaških ploča i obruča, a svaka škola trebala bi dobiti na poklon po četiri košarkaške lopte.

Pošto je EuroBasket pred vratima, kao i početak školske godine, pokušali smo u Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport saznati koja su točno igrališta obnovljena, no dobili smo tek kratki i nepotpuni odgovor:

„Grad Zagreb putem nadležnog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, a u okviru svojih redovnih aktivnosti, financira održavanje otvorenih sportskih površina koje ima u vlasništvu. S tim u vezi, ističemo da je u tijeku realizacija uređenja otvorenih sportskih igrališta uz objekte osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba u što su uključena i uređenja košarkaških igrališta.
Planirano dovršenje radova na uređenju navedenih površina se očekuje do kraja kolovoza 2015. kako bi sve bilo spremno kako za početak nove školske godine tako i za održavanje Eurobasketa“, stoji u odgovoru Gradskog ureda.

Ipak istaknuli su kako je Hrvatski košarkaški savez, kao što su i obećali, svim školama donirao komplet od 4 košarkaške lopte, te kako je u „sklopu promotivnih aktivnosti vezanih uz organizaciju Eurobasketa, Grad Zagreb dostavio Savezu popis škola kako bi ovaj na njihovim otvorenim košarkaškim igralištima istaknuo naljepnice – znakove prvenstva“.

Iako nije poznato koji su tereni uređeni, kao ni cijena radova, saznali smo ipak kako su škole dobile po četiri lopte, a igrališta – naljepnice promocije.

I.Conjar

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni