“Nepotizam u ZET-u je razlog zbog kojeg se ljetos kuhamo u tramvajima”

“Nepotizam u ZET-u je razlog zbog kojeg se ljetos kuhamo u tramvajima”

Gradski zastupnik Renato Petek (Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez) danas je na tramvajskoj stanici u Ulici grada Vukovara, kod zgrade Gradske uprave skrenuo pozornost na problem vozila javnog gradskog prijevoznika u kojima ovih vrućih ljetnih dana ne rade klima-uređaji.

Petek je ustvrdio kako je razlog tome što »ZET vode ljudi koji su nedorasli potrebama javnog prijevoza jedne europske metropole«.

»Više je odgovora zašto na kraju drugog desetljeća 21. stoljeća iza nas sugrađani voze starim tramvajima bez klime. To nije samo pitanje komfora i udobnosti, već i sigurnosti. Vozači i putnici su izloženi visokim temperaturama što je potpuno neprihvatljivo«, kaže Petek.

Kao jedan od odgovora je naveo činjenicu da ZET u prometu maksimalno koristi stare tramvaje bez klime zbog toga što time ostvaruje uštedu, jer je ugovorom o održavanju ugovoreno da ZET plaća tvrtki Končar – Električna vozila d.d. račune za održavanje temeljem broja prijeđenih kilometara. Stoga svaki puta kada u spremištu ostane novi tramvaj, a liniju odradi stari, ZET uštedi nešto novca, zaključuje gradski zastupnik.

Osim toga, Petek nadodaje kako neki vrhunski majstori ZET-a zbog ugovra s Končarom na novim modelima tramvaja ne smiju samostalno promijeniti ni žarulju, niti staviti novu metlicu brisača.

Drugo je, tvrdi, što upravitelji ZET-a nisu na vrijeme poslali vozila na servisiranje, pa klima-uređaji u vozilima nisu napunjeni plinom.

Petek je podsjetio da je u ZET-u kao savjetnik zaposlen i brat ministra državne imovine Gorana Marića, ali i »nekoliko rođaka i političkih saveznika gradonačelnika Milana Bandića« pa se pita nisu li možda baš oni krivi za probleme oko održavanja vozila i odgovorni za »nekvalitetno« upravljanje ZET-om.

»Dok se ne smijeni ova štetna vlast predvođena Milanom Bandićem, građani će biti izloženi lošoj udobnosti i komforu, kao i upitnoj sigurnosti u javnom gradskom prijevozu iako uredno plaćaju najviši prirez u državi«, zaključuje gradski zastupnik Renato Petek. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni