„Nepoštivanje odluka Gradske skupštine jednako je nepoštivanju zakona“

„Nepoštivanje odluka Gradske skupštine jednako je nepoštivanju zakona“

Kosor je izrazio nadu da će reklame biti uklonjene sa zgrada na Trgu bana Jelačića, u skladu s Odlukom o komunalnom redu koju je usvojila Gradska skupština

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor danas je obišao glavni gradski trg kako bi ustanovio provodi li se Odluka o komunalnom redu, konkretno člank 27.  kojim je „zabranjeno postavljanje reklama i reklamnih panoa na krovne površine, pročelja zgrada i građevinske skele na Trgu bana Josipa Jelačića i Trgu Petra Preradovića, osim ploča s tvrtkom, nazivom i natpisom u zoni prizemlja“.

Nakon toga je na Trgu bana Josipa Jelačića održao konferenciju za novinare. „Okupili smo se da bismo vidjeli kako se provode Odluke koje donosi Gradska skupština Grada Zagreba. Važno je da se sve Odluke provode u propisanom roku. Ovdje vidimo da to nije uvijek tako“, ustvrdio je Kosor i dodao: „I nakon isteka roka, reklamni panoi i reklamna platna na građevinskim skelama još uvijek su ovdje. Ako ne poštujemo gradske Odluke, to je jednako kao i nepoštivanje zakona na državnoj razini, a time ne poštujemo niti građane, a niti svoj grad“.

Predsjednik Gradske skupštine izrazio nadu da će nakon ovoga svi nadležni odraditi svoj posao, te da će sporne reklame biti uklonjene do sljedeće sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba.  (zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni