(Ne)kultura parkiranja (2)

(Ne)kultura parkiranja (2)

»Ma pustite Makedonca!«, povikala je u prolazu jedna skupina mladića, suosjećajući sa strancem u našem gradu, no cijeli niz ostalih nepravilno parkiranih vozila imao je domicilne, zagrebačke registracije

Na kako smo nizak stupanj (i ne samo) prometne kulture spali dokazuje jučerašnja kratka šetnja središtem Zagreba. Samo u 15-ak minuta hodanja od Automehanike servisa u Zvonimirovoj 25 pa do Hrvatskog inženjerskog saveza u Berislavićevoj 6 potvrdila se otužna slika, kako to stručno kažu, zagrebačkog »prometa u mirovanju«.

Već u Biankinijevoj smo naišli na Audijev karavan uparkiran na način da bez pardona zauzima dva parkirališta. I to ne da je vozilo samo malo prešlo crtu drugog parkirališnog mjesta, već je auto ostavljen tako da je drugo parkiralište neupotrebljivo (osim možda za Smart koji se, kako smo već prikazali može uparkirati kako god hoćeš, znaš i umiješ).

Slična slika nastavlja se u Zvonimirovoj, a i dalje. Sve je pak kulminiralo u Gajevoj gdje je »pauk« odvezao monovolumen makedonskih registarskih oznaka, nepropisno parkiran na mjestu rezerviranom za invalide. Uključili su se i prolaznici: »Ma pustite Makedonca!«, povikala je u prolazu jedna skupina mladića, suosjećajući sa strancem u našem gradu, dok je drugi prolaznik imao manje razumijevanja te je radniku Zagrebparkinga izrazio podršku poručivši mu neka ga samo vozi…

No cijeli niz ostalih nepravilno parkiranih vozila imao je domicilne, zagrebačke registracije.

Žalimo se na nedostatak parkirališta, no s druge strane kad parkiramo, zauzimamo i po dva mjesta. Ma koga briga za ostale sudionike u prometu i tražitelje parkirnog mjesta?

(B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni