Nedovoljno poznavanje prometnih pravila glavni je uzrok nesreća biciklista

Nedovoljno poznavanje prometnih pravila glavni je uzrok nesreća biciklista

U Zagrebu je u srijedu održana još jedna besplatna Škola bicikliranja 18+ s ciljem smanjenja broja stradalih biciklista i povećanja njihove sigurnosti. Nedovoljna razina znanja o prometnim pravilima uzrok je negativnom trendu broja nesreća u kojima su sudjelovali biciklisti. Školi se odazvalo 17 polaznika koji su sada zahvaljujući stručnim predavačima sada sigurniji sudionici u prometu.

Organizatori Škole bicikliranja 18+ su udruga Sigurnost u prometu i nextbike sustav javnih bicikala. Autoškola Megastart te izv. prof. dr. sc. Šimunović s Prometnog Fakulteta u Zagrebu educirali su polaznike o poznavanju prometnih propisa i sigurnom sudjelovanju u gradskom prometu. Crveni križ Grada Zagreba održao je predavanje o osnovama pružanja prve medicinske pomoći. Također, polaznici su saznali prednosti i mogućnosti korištenja sustava javnih bicikala u svakodnevnom prijevozu.

Nakon teorijskog dijela edukacije, polaznici su svoje vještine pokazali na poligonu na Prisavlju. Ovo je treća godina zaredom besplatne Škole bicikliranja 18+. Sudionici su dobili i prigodne poklone poput reflektirajućeg prsluka, godišnje članarine za korištenje sustava javnih bicikala u vrijednosti od 100 kuna te edukativne knjižice koju je pripremila udruga Sigurnost u prometu. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni