Nedjeljom će raditi 19 reciklažnih dvorišta

Nedjeljom će raditi 19 reciklažnih dvorišta

(Foto: zagreb.hr)

Stopa prikupljanja odvojenog otpada u Zagrebu je za 30 % veća u odnosu na 2019. godinu te se zahvaljujem građanima koji aktivno sudjeluju u tom procesu”, poručila je Stojić Deban

U Gradskoj upravi danas je održana konferencija za novinare s koje je poručeno da unatoč pojačanim aktivnostima gradskih komunalnih službi u kontekstu epidemioloških mjera nije došlo do poskupljenja komunalnih usluga ni pada njihove kvalitete.

„Poznato je da nije rasla cijena niti jedne usluge, a gradonačelnik Zagreba Milan Bandić ne predviđa bilo kakav rast cijena”, izjavila je Bandićeva zamjenica Olivera Majić. Naglasila je kako je gradonačelnik dao uputu da se u Zagrebu intenzivira kvaliteta i dostupnost komunalnih usluga te djelatnika gradskih službi i Zagrebačkog holdinga.

Napominje kako su veliku pažnju posvetili provođenju epidemioloških mjera. „U objektima sportsko-rekreacijskih sadržaja radi se precizna analiza kako bi se aktivnosti neometano odvijale, ali uz maksimalno poštivanje epidemioloških mjera”, istaknula je zamjenica Majić. Dodala je da su djelatnici komunalne službe jučer obišli sportsko-rekreacijeke, ali i druge prostore u Zagrebu gdje dolazi do većih okupljanja.

Najavila je da od 10. veljače počinje online prodaja karata na Skijalištu Sljeme. „Na skijalištu smo uveli smo još jednu blagajnu koja će biti postavljena na vrhu pored nove gornje stanice gondole”, rekla je Majić.

Predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban se osvrnula na rad reciklažnih dvorišta i odlaganje zaštitne opreme, odnosno rukavica i maski kao nove vrste otpada. Najavila je da će od ovog tjedna 10 fiksnih i devet mobilnih reciklažnih dvorišta raditi i nedjeljom od 18 do 20 sati. Spomenula je da mobilna reciklažna dvorišta rade svaki dan, uključujući i subotu od 6.30 do 20 sati

„Uz jedinstvenu uplatnicu Holdinga građani su dobili zahtjev za odvozom glomaznog otpada, a ta usluga se ne naplaćuje i može se koristiti dva puta godišnje”, istaknula je Stojić Deban. Dodala je kako su uz uplatnicu dobili i upute o radu reciklažnih dvorišta te upute za odlaganje zaštitne opreme.

„Stopa prikupljanja odvojenog otpada u Zagrebu je za 30 % veća u odnosu na 2019. godinu te se zahvaljujem građanima koji aktivno sudjeluju u tom procesu”, poručila je Stojić Deban.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni