Nedjeljni koncerti na Zrinjevcu

Nedjeljni koncerti na Zrinjevcu

Mali Classic donosi poznata djela klasične glazbe

(Foto: Boris Jagačić)

Od nedjelje, 17. srpnja počinje projekt Mali Classic u sklopu kojega će se iduće četiri nedjelje, s početkom točno u podne, u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu moći poslušati neka od najpoznatijih djela klasične glazbe. Svi koncerti su promenadnog tipa.

Projekt je organizirala Turistička zajednice grada Zagreb (TZGZ).

»Mali Classic zamišljen kao nastavak popularizacije klasične glazbe nakon „velikog“ Zagreb Classica. Program sadrži pitke, klasične komade, interesantne široj publici, a svi koncerti su besplatni«, pojasnila je direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld te dodala: »S Malim Classicom nastavljamo tradiciju klasičnih koncerata na Zrinjevcu, koji je, kako je svojevremeno napisao Zvonimir Milčec, simbol zagrebačke gradskosti i kulture življenja, a Glazbeni paviljon je u samom središtu tog simbola«.

Ovu nedjelju Mali Classic otvara koncert Zagrebačkih solista, koji će izvesti atraktivan klasični, vedri program, uz plesni dio i dio hrvatskog stvaralaštva.

Zatim, 24. srpnja, nastupa Zagrebački komorni orkestar koji će izvesti dio klasičnog i suvremenog repertoara, kombiniran s instrumentalnim opernim ulomcima, filmskom glazbom, uz sudjelovanje vokalnih i instrumentalnih solista.

Zadnji dan srpnja, Zagrebački kvartet odsvirat će klasičan svjetski program za gudače, uz temperamentne skladbe hrvatskih autora, dok će posljednja nedjelja Malog Classica, 7. kolovoza, proći u znaku Gudačkog kvarteta Sebastian uz klasični program te repertoar salonske plesne glazbe (valceri, polke, tango, foxtrot i dr.).

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta koncert se otkazuje, a više informacija o programu dostupno je na internetskim stranicama TZGZ-a: www.infozagreb.hr . (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni