Nedjelja prepuna kulturno – zabavnih događanja

Nedjelja prepuna kulturno – zabavnih događanja

Tvorci izložbe Volim matematiku okupljeni oko angažiranog bivšeg učitelja matematike Georga Schierschera ˝preveli˝ su impresivne matematičke vizualne materijale u osjetilnu realnost. Probuditi ljubav prema matematici misija je pedagoga Schierschera. Stoga je za svoju nastavu u gimnaziji u nabavio posebne modele u kojima se matematika materijalizira. Dijelom ih je sam izradio, ili je svoje objekte otkrio u svakodnevici. Tako se nogometna lopta otkriva kao krnji ikozaedar, a far automobila kao parabolično zrcalo

Vikend događanja u Zagrebu i okolici

ZAGREB

Petak, 13. 2.

18.30

Kulturno informativni centar

Predstavljanje knjige Maje Gregl Ljubav pod Medvedgradom

Ljubav pod Medvedgradom zbirka je 13 ljubavnih priča u kojima defiliraju ljubavnici i preljubnici, zarobljeni u brakove, trokute i četverokute, tražeći, nalazeći i gubeći ljubav, razglabaju o njoj.

Na predstavljanju knjige sudjeluju: Sibila Petlevski, spisateljica i profesorica na ADU, Saša Nestorović, glazbenik/saksofonist, Anita Ghallo, avangardna pjevačica, Dunja Sepčić, glumica, Branka Papić, urednica HTV, fotografkinja naslovnice i Maja Gregl, autorica. Voditelj razgovora je Goran Batina, sociolog i urednik Naklade Jesenski i Turk.

19.00

Kino Tuškanac

In memoriam: Andrew V. McLaglen McLintock (redatelj: Andrew V. McLaglen; uloge: John Wayne, Maureen O’Hara, Patrick Wayne)

19.30

KD Lisinski, Velika dvorana

Bijeli ciklus Zagrebačke filharmonije

Dirigent: Pavle Dešpalj

Tristan i Izolda, Preludij i Ljubavna smrt Izolde

Siegfried Idila

Tannhäuser, Bakanal (Venusberg)

Lohengrin, uvertira

20.00

Gradska knjižnica, Galerija Kupola, 3. kat

Književni petak

Voditeljica i urednica tribine: Ivana Simić Bodrožić

Uživajte u stihovima koje interpretiraju sjajni hrvatski glumci Judita Franković i Goran Bogdan.

20.00

Dom sportova

Koncert Massimo

Jedan dan ljubavi

21.00

Kino Tuškanac

In memoriam: Robin Williams Patch Adams (redatelj: Tom Shadyac; uloge: Robin Williams, Daniel London, Monica Potter)

Subota 14. 2.

10.00

karneval2_cekateVikend u CeKaTeu za male i velike – koncerti, predstave i karneval

Centar za kulturu Trešnjevka ovoga vikenda organizira bogat program u povodu Dana zaljubljenih i karnevala, a najmlađe pozivamo da nam se u subotu pridruže na programu – Darujmo djeci kazalište. Riječ je o glazbeno scenskom programu zagrebačkih dječjih vrtića koji će se odvijeti tijekom cijele 2015., a na pozornici CeKaTea, u subotu 14. veljače s početkom u 10 sati prvi će se predstaviti mališani i odgajatelji iz DV Sunčana.

Istoga dana u 18 sati pozivamo sve ljubitelje glazbe da nam se pridruže na koncertu “Trešnjevki s ljubavlju”. Na koncertu nastupaju: Zagrebački mališani, Zbor Prečko 50+, mlada violinistica Kana Halić –Kordić, Kulturno umjetničko društvo Žumberčani, Muški zbor Jarunski dečki, flautistica Ines Ivanjek, te Gospel zbor “Sunce”. Ulaz je slobodan.

Nedjelja, 15. 2.

18.00

Vikend u CeKaTeu za male i velike

U nedjelju pozivamo naše male sugrađane da zablistaju u vlastitim maštovitim kreacijama – za najoriginalnije kostime i maske pripremljene su zanimljive nagrade. Zabavit ćemo se uz bogat program na pozornici, nastupaju Zagrebački mališani, a za dodatne doze smijeha pobrinut će se Klaunovi crvenih noseva – Ludek i prijatelj. Cijena ulaznice: 20,00 kuna. Rezervacije ulaznica na tel 3027-411. Prijave za najmsku počinju u 17 sati, a program na pozornici u 18 sati.

18.00

Kino Tuškanac

In memoriam: Bob Hoskins Kapetan Kuka (redatelj: Steven Spielberg; uloge: Robin Williams, Dustin Hoffman, Julia Roberts)

19.00

Centar za kulturu i informacije Maksimir i zagrebačka udruga za promicanje neovisnosti osoba s invaliditetom “Expeditus” organiziraju humanitarni koncert klape “Nostalgija”, koji će se održati u Centru za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18.

Riječ je o humanitarnoj akciji prikupljanja donacija za elektronički sustav “Servus” koji osobama s najtežim stupnjem tjelesnog invaliditeta omogućava samostalno upravljanje raznim uređajima poput telefona, portafona, termostata, klima uređaja, svjetala, televizora, računala, elektronskih vrata i sličnog. Sustav u Hrvatskoj za sada koristi oko 50 osoba s najtežim stupnjem tjelesnog invaliditeta, a u sklopu akcije planira se nabava osam uređaja, odnosno prikupljanje 90 tisuća kuna.

Pilog se može uplatiti na račun udruge HR8424020061100657322 s naznakom “prikupljanje donacija za Servus”. Svaki donator ili podupiratelj na vlastiti će zahtjev dobiti određen broj ulaznica za kulturni program.

19.30

hnkHNK u Zagrebu

Filozofski teatar: gosti Saskia Sassen i Richard Sennett, razgovor vodi Srećko Horvat

Saskia Sassen je nizozemsko-američka sociologinja poznata po analizama globalizacije. Predaje na sveučilištu Columbia i gostujuća je profesorica na London School of Economics. Richard Sennett američki je sociolog, profesor na New York University i London School of Economics. Zajedno su objavili više od 20 knjiga, od imigracije do arhitekture, preko globalizacije do pitanja autoriteta i nejednakosti.

19.30

KD Lisinski, Velika dvorana

Natalie Dessay, sopran & Michel Legrand, glasovir

Operna diva Natalie Dessay predstavlja album “Entre elle et lui”.

Michel Legrand, dobitnik je 5 Grammyja i 3 Oscara za glazbu.

20.00

Muzej prekinutih veza

Teatar poezije u Muzeju prekinitih veza priređuje poetsku predstavu Sve što ti želim reći. Dramski umjetnik Goran Matović, najistaknutiji zagovornik pjesničkog teatra u Hrvatskoj, uz podršku Irene Šekez Sestrić, rekapitulira ljubavni govor 20. i 21. stoljeća.

21.00

Kino Tuškanac

In memoriam: Andrew V. McLaglen McLintock

redatelj: Andrew V. McLaglen

uloge: John Wayne, Maureen O\’Hara, Patrick Wayne

Od 14. 2. do 15. 3.

Galerija Klovićevi dvori

Volim matematiku

Tvorci izložbe okupljeni oko angažiranog bivšeg učitelja matematike Georga Schierschera ˝preveli˝ su impresivne matematičke vizualne materijale u osjetilnu realnost. Probuditi ljubav prema matematici misija je pedagoga Schierschera. Stoga je za svoju nastavu u gimnaziji u Vaduzu (Liechtenstein) nabavio posebne modele u kojima se matematika materijalizira. Dijelom ih je sam izradio, uz pomoć naučničkih radionica obrtničkih i industrijskih poduzeća sa sjedištem u Liechtensteinu, ili je svoje objekte otkrio u svakodnevici. Tako se nogometna lopta otkriva kao krnji ikozaedar, a far automobila kao parabolično zrcalo. Izložba se sastoji od 100 fizičkih modela i prikazuje odabrani sadržaj školske matematike te daje posjetiteljima priliku da otkriju zanimljivosti o brojevima, formulama i matematičkim zakonitostima na interaktivan način iz svakodnevnih pojava.

Cijena ulaznice: 20 kuna.

DUGO SELO

torta_tockasta14. – 15. 2.

10.00 do 18.00

1. Festival domaćih slatko-slanih slastica “Kolačijada”

Organizatori: udruge „Moj otok“ i POU Dugo Selo

Prostor POU Dugo Selo

SAMOBOR

fasnik_srakaDo 17. 2.

189. Samoborski fašnik

Organizator: Turistička zajednica grada Samobora

Do 15. 2.

Sezona klizanja u Samoboru

Bivša vojarna Taborec

SVETA NEDELJA

Petak, 13. 2.

19.00

„Ples srca“ – obilježavanje Valentinova

Organizator: Zavičajno društvo „Zagorec“

Društveni dom Bestovje

19.00

Proglašenje najboljih sportaša Grada Svete Nedelje u 2014. godini – svečana dodjela nagrada i priznanja

Organizator: Sportska zajednica grada Svete Nedelje

Društveni dom Strmec

Subota, 14. 2.

11.00

Svetonedeljski fašnik – Dječji fašnik

Voditelj programa: Kristijan Ugrina – Kiki

Fašnička povorka i nastup maskiranih grupa dječjih vrtića: Slavuj, Linigra, Osmijeh i Dječji san, fašnička povorka i nastup maskiranih grupa Osnovne škole „Sveta Nedjelja“, Svetonedeljske mažoretkinje, Plesni klub Balans. Dječji zborovi: Strmečki mališani, Samoborček, Pikići i Osmijeh.

Glazbeni gost: Ivana Radovniković

Za dječje maskirane grupe besplatne krafne i Mc Donalds sokovi.

Trg Ante Starčevića

16.00

Fašnik za odrasle

Voditelji programa: Darko Janeš

Kuburaško društvo Gromovnik

Nastup mjesnih odbora na sceni: (MO Brezje, MO Bestovje,MO Orešje, MO Jagnjić Dol, MO Sveta Nedelja, MO Strmec i MO Kerestinec). Škola orijentalnog plesa Shimmy iz Samobora, ples pod maskama -izbor najboljih pojedinačnih maski iz publike, koncert grupe Vigor.

(Za sve posjetitelje besplatno kuhano vino i grah).

VELIKA GORICA

Petak, 13. 2.

19.30

Iran u Velikoj Gorici

Dvorana Gorica

Subota, 14. 2.

106. turopoljski fašnik i Velika fašnička povorka

Od Školske ulice do Parka dr. Franje Tuđmana

21.00

Koncert Maje Šuput

Fašnički šator u Parku dr. Franje Tuđmana

Nedjelja, 15. 2.

11.00

Mali fašnik – nastup i ocjenjivanje predškolskih i školskih grupa te pojedinačnih maski, parova i skupina

Park dr. Franje Tuđmana

17.00

Krokodil Marko – predstava Lutkarske scene „Ivana Brlić Mažuranić“ iz Zagreba

Dvorana Galženica

ZAPREŠIĆ

licitarNedjelja, 15. 2.

19.00

Koncert TZ „Gaj“ „Zaljubljene tambure“

Velika dvorana POU

17.00

Dječji fašnik

Trg Ivana Pavla I

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni