Ne žele otpad iz Zagreba i Sisačko-moslavačke županije

Ne žele otpad iz Zagreba i Sisačko-moslavačke županije

U Zagrebačkoj županiji smatraju da ih odluka Vlade vraća sedam godina unazad, na sam početak, a još im se »žele nametnuti i značajno veće količine otpada iz glavnog i najvećeg grada Hrvatske te Sisačko-moslavačke županije«

Zagrebačka županija i Grad Ivanić-Grad oštro se suprotstavljaju odluci Vlade Republike Hrvatske koja bi mogla rezultirati da se otpad s područja Grada Zagreba i Sisačko-moslavačke županije odlaže na području Zagrebačke županije na lokaciji Tarno u Ivanić-Gradu, priopćeno je danas iz Ureda župana.

Zbog toga su predstavnici Zagrebačke županije i Grada Ivanić-Grada odlučili sazvati konferenciju za novinare na kojoj će u utorak komentirati odluku Vlade.

U Zagrebačkoj županiji navode kako su oni jedna je od rijetkih županija u Hrvatskoj koja ima suglasnost svih općina i gradova, kao i lokalnog stanovništva za gradnju Centra za gospodarenje otpadom (CGO), na kojem bi se odlagao otpad isključivo s područja Zagrebačke županije. U proteklih sedam godina su, kažu, poduzeli čitav niz aktivnosti oko realizacije ovog strateškog projekta. Tako su provedene istražne radnje za definiranje lokacije budućeg CGO, provedene su izmjene i dopune u prostornim planovima Županije i Grada Ivanić-Grada, osnovana je tvrtka Gospodarenje otpadom Zagrebačke županije, a provedene su i »opsežne edukativne kampanje lokalnog stanovništva i pilot projekti o odvojenom prikupljanju otpada«…

U Županiji smatraju da ih odluka Vlade vraća sedam godina unazad, na sam početak, a još im se »žele nametnuti i značajno veće količine otpada iz glavnog i najvećeg grada Hrvatske te Sisačko-moslavačke županije«. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni