Ne treba vam ronilački ni avijatičarski sat. A onaj za roštiljanje?

Ne treba vam ronilački ni avijatičarski sat. A onaj za roštiljanje?

Umjesto da saznate koliko još dugo možete ostati pod vodom prije nego vam ponestane kisika, GrillTimer će vam pokazati koliko još trebate peći meso na roštilju

U prošlosti Jon Stein, zaljubljenik u kuhanje iz Michigana, svojim je ronilačkim satom mjerio vrijeme za pripremu hrane na roštilju. Nakon što je shvatio da taj ronilački sat gotovo i nije koristio za njegovu pravu namjenu, došao je na ideju kako bi trebao osmisliti poseban sat kakav bi koristio njemu, ali i ostalim ljubiteljima roštiljanja. Rezultat je GrillTimer.

Baš poput retro ronilačkog sata GrillTimer ima rotirajući prsten koji kod njega na služi za mjerenje vremena urona već vrijeme pripreme osam popularnih jela s roštilja.

Da biste ga koristili, samo treba okrenuti prsten tako da kazaljka bude u linije s oznakom početka kuhanja hrane za koju se odlučite. Kao kazaljka napreduje s vremenom će doći do oznake kada treba okrenuti hranu i kada je priprema završena. Naravno, svako meso se neće jednako brzo ispeći, ali Stein je uvjeren da ovaj sat može poslužiti kao dobar vodič.

Prsten se može okretati samo u jednom smjeru pa se ne može slučajno vratiti na raniju točku u vremenu kuhanja. Osim toga, popratni vodič omogućuje korisnicima sa saznaju koliko vremena za pripremu iziskuju razne namirnice.

GrillTimer izrađen je od čeličnog kućišta, ima Seikov kvarcni mehanizam, a njegovo je mineralno staklo otporno na ogrebotine. Sat je otporan na vodu, do dubine od 10 m, a navodno i na umake u količini do tri žlice.

Steinov sat je trenutno predmet kickstarter kampanje. Uz polog od 40 dolara možete postati vlasnikom jednog od ovakvih satova, ako i kada on dođe do serijske proizvodnje. Planirana maloprodajna cijena je 50 dolara. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni