Ne slažu se sa stavovima novog ravnatelja “Srebrnajka”, ali…

Ne slažu se sa stavovima novog ravnatelja “Srebrnajka”, ali…

(Primarijus Darko Richter / Foto: Facebook, HKR)

Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak se na današnjoj konferenciji za novinare u dvorani Tribina grada Zagreba osvrnulo na imenovanje Darka Richtera za ravnatelja bolnice.

Zbog kontroverznih stavova o umjetnoj oplodnji i nekim drugim temama, njegovo je imenovanje izazvalo reakcije u javnosti. Iz zagrebačkog SDP-a su otvoreno poručili kako se protive njegovom imenovanju.

»SDP Zagreb se ne slaže s imenovanjem ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak. Stavovi Darka Richtera o pitanjima nasilja nad ženama kodificiranim u Istanbulskoj konvenciji te o pitanjima medicinski potpomognute oplodnje suprotni su ciljevima i vrijednostima za koje se SDP zalaže«, stoji u objavi na društvenim mrežama SDP-a.

»Tražimo preispitivanje ove odluke Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak«, dodaje se u objavi.

Članovi Upravnog vijeća DB Srebrnjak s presice su pak poručili da je Richter bio najbolji od šest kandidata te je u odabiru prevagnula njegova stručnost.

No članovi Vijeća Ivana Novoselec i Marko Turudić kažu da se ne slažu s njegovim vrijednosnim stavovima. Predsjednica Vijeća Sanja Kolaček poručila je kako nema dvojbe da će svako dijete dobiti najbolju moguću skrb.

Nacional podsjeća da je Darko Richter je u intervjuu za Glas koncila 2010. umjetnu oplodnju usporedio sa »silovanjem u epruveti«

Smijenjeni dugogodišnji ravnatelj »Srebrnjaka« Boro Nogalo, koji je sudjelovao u izboru za ravnatelja bolnice kaže da je izbor Richtera na to mjesto »sramota Hrvatske«, ali i »sramota ovog Upravnog vijeća«, presnosi HRT.

Richter je izabran s četiri od šest glasova članova Upravnog vijeća. Iako se u medijima navodilo da prije službenog preuzimanja dužnosti novi ravnatelj još mora dobiti suglasnost od Grada Zagreba koji je osnivač bolnice te Ministarstva zdravstva. No gradonačelnik Tomislav Tomašević to je opovrgnuo poručivši kako je odluka Upravnog vijeća finalna.  (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni