“Ne otvarajte mailove o nepodmirenom dugovanju, riječ je o računalnoj prijevari”

“Ne otvarajte mailove o nepodmirenom dugovanju, riječ je o računalnoj prijevari”

Financijska agencija FINA  upozoravaju na pojavu lažnih mailova o navodnom nepodmirenoom dugovanju. Lažni mailovi naslovljeni su  slijedećim sadržajem: “Poštovani/a, uvidom u bazu nenaplaćenih potraživanja, ustanovljeno je da imate nepodmireno dugovanje starije od 6 mjeseci. Molimo pogledajte priloženi račun (.doc) i izvršite uplatu u skladu s uvjetima navedenim na dnu računa. Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno se obratite. S poštovanjem.”

Iz spomenute agencije upozoravaju kako spomenuta poruka nije kreirana niti poslana iz sustava Financijske agencije, već se radi o poruci nepoznatog porijekla koja sadrži netočne podatke.

“Ovim putem pozivamo sve primatelje ove i sličnih poruka da ih ne otvaraju niti po njima postupaju. Navedena poruka i njoj slične spadaju u malicioznu phishing kampanju, a poruke su lažnog sadržaja i konstruirane od javno dostupnih podataka. Ističu da je sva službena Finina korespodencija elektroničkom poštom moguća isključivo s internet domene fina.hr”, zaključuju iz Fine. (Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni