NBA zvijezde pozivaju ljubitelje košarke na vrhunski hakl u Zagrebu

NBA zvijezde pozivaju ljubitelje košarke na vrhunski hakl u Zagrebu

(Foto: Košarkaški klub Larus )

Peto izdanje jedinstvenog košarkaškog turnira Povratak košarci 3×3 powered by Cekin – kvaliteta Vindija, održat će se 10. i 11. lipnja 2022. u Zagrebu, na igralištu OŠ Lovre pl. Matačića.

Natjecanja su organizirana u tri kategorije: seniorski, U16 i kvartovski turnir, a prvi korak za osvajanje bogatih nagrada je prijava putem službene mrežne stranice. Prijave natjecatelja za košarkaški spektakl otvorene su do 5. lipnja. Organizatori su pripremili brojna iznenađenja, a ove godine nagradni fond u kategoriji seniora iznosi čak 15.000 kuna.

Turnir su podržale i NBA legende Dario Šarić i Gordan Giriček te zvijezda u usponu Lovro Gnjidić, koji su za ovu prigodu snimili videa kojima pozivaju natjecatelje i gledatelje na dvodnevni sportski događaj koji će udružiti sve zaljubljenike u sport.

„Organizacijom turnira svake godine nastojimo okupiti što veći broj djevojčica i dječaka svih uzrasta kako bismo im od najranije mladosti pružili podršku i osigurali kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Tako će na školskom terenu zaigrati veliki broj djece, a uz seniorski i U16 3×3 turnir, svakako bih istaknuo kvartovski turnir koji će kao novitet donijeti posebnu energiju na popularnu Folku“, izjavio je Marinero Karamarko, potpredsjednik KK Larus i organizator Turnira.

Cjelodnevni program za sve generacije

Dodao je kako će ovogodišnje, peto izdanje košarkaškog spektakla u dva dana okupiti više od tisuću natjecatelja i posjetitelja.

„To nam daje razloga za sreću i optimizam, odnosno potvrdu da se košarka vratila tamo gdje i pripada“, dodao je.

U sklopu Turnira održat će se i natjecanje u tricama, kultno šutiranje s centra, ali i kviz natjecanje „Top radio znalac“. Organizator je pripremio besplatan cjelodnevni program za sve generacije, a najmlađi će imati priliku sudjelovati u likovnim i znanstvenim radionicama. Uz navedeni sportski i kreativni sadržaj, posjetitelji će uživati i u prigodnoj hrani i piću te odličnim glazbenim ritmovima za koje je zadužen poznati DJ Sinke.

Košarka 3×3 je popularan urbani sport s bazom od 200 milijuna igrača svih uzrasta. Postala je ključan pokretač razvoja košarke, a 2017. je dodana olimpijskom programu, počevši od igara u Tokiju 2021. i od tada joj popularnost diljem svijeta raste velikom brzinom. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni