Navijači: Dinamo treba deratizirati, a ne privatizirati!

Navijači: Dinamo treba deratizirati, a ne privatizirati!

Navijači i članovi Nogometnog kluba Dinamo okupili su se danas ujutro pred zagrebačkom Gradskom skupštinom i zastupnicima podijelili letke kojima su ih pozvali na odgovornost za nepovoljno stanje u NK Dinamu. Optužili su gradska tijela za ovjeravanje nezakonitih radnji koje su onemogućile članovima kluba da sudjeluju u njegovoj Skupštini i radu kluba koji je doveden na rub egzistencije. »Potencijalno prihvaćanje procesa privatizacije kluba legaliziralo bi pljačku i nezakonitosti u Dinamu«, smatraju podržavatelji kluba koji od Gradske skupštine zahtijevaju da se očituju o momentalnom raspuštanju nelegalne skupštine i raspisivanje izbora u GNK Dinamu prema sistemu »jedan član = jedan glas«.

Tekst letka prenosimo u cijelosti:

„Uprava GNK Dinamo od 2014. godine izrađuje elaborat kojim bi se pokrenula ponovna privatizacija Dinama. Tako bi se legalizirala pljačka u kojoj su Klub i Republika Hrvatska oštećeni za najmanje 270 milijuna kuna, što je više od procijenjene vrijednosti Dinama!

Zakon o sportu nalaže da u prvom krugu pravo na upis imaju tijela lokalne samouprave, odnosno Grad Zagreb. Prihvaćanjem procesa privatizacije, Gradska skupština Grada Zagreba bit će suodgovorna za kriminalne radnje u Dinamu. Pred Skupštinom Grada Zagreba još od prije stoji odgovornost za pljačku Dinama kojoj svjedočimo desetljećima. Upravo Grad putem svojih nadležnih tijela i organa vlasti ignorira činjenice da je aktualna Skupština kluba nelegalna i nelegitimna u svom zastupanju. Gradski ured za upravu ovjerio je odluku skupštine Kluba da uprava bira skupštinu, a skupština upravu. Time su članovi Dinama izgubili svoja osnovna članska prava, a interesnoj skupini unutar Kluba omogućili da ga dovedu do današnje katastrofalne situacije!

Dinamo kojeg volimo i za kojeg živimo godinama egzistira kao privatni bankomat klike koja predstavlja moralni talog našeg društva, a privatizacijom se odobravaju njihovi dosadašnji postupci koji su doveli Klub u velike financijske probleme. Ovim putem zahtijevamo od Skupštine Grada Zagreba da momentalno putem svojih nadležnih tijela i organa vlasti onemogući rad nelegalne i nedemokratski ustrojene Skupštine GNK Dinama te da se pokrene proces raspisivanja izbora po načelu jedan član = jedan glas.

Predugo trpimo samovolju, tiraniju i pljačku u Dinamu koja ima politički blagoslov

lokalne vlasti.

Dinamo treba deratizirati, a ne privatizirati. Ne prodaje se Svetinja!“

KND Bad Blue Boys

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni