Navala na audiciju za mjuzikl “Crna kuća” srušila server

Navala na audiciju za mjuzikl “Crna kuća” srušila server

U samo 24 sata stiglo je više od 200 prijava zainteresiranih kandidata, a u jednom se trenutku zbog “navale” srušio i sustav za online prijavu

Audicija za “Crnu kuća – mjuzikl u boji”, izazvala je pravu navalu glumaca, pjevač i plesača koji žele sudjelovati u realizaciji predstave. Naime, nakon što je u utorak javno raspisana audicija za taj originalni hrvatski mjuzikl, u samo 24 sata stiglo je više od 200 prijava zainteresiranih kandidata, a u jednom se trenutku zbog “navale” srušio i sustav za online prijavu. Prijave na audiciju za “Crnu kuću” otvorene su do 14. listopada za sve glumce, pjevače i plesače, kako profesionalne, tako i one koji će to tek postati.

Inače, spektakl se realizira u potpuno nezavisnoj kazališnoj produkciji iza koje stoji iskusni tim iz “B GLAD Produkcije”. Tadija Kolovrat, jedan od producenata, kaže da su se već nekoliko sati nakon objave audicije prijavila i neka poznata imena s estrade i glumišta. “Dajemo priliku profesionalnim glumcima da izađu iz svojih okvira, ali i mladim i kvalitetnim ljudima da se dokažu, da pokažu svoj talent i da, na koncu, postanu zvijezde mjuzikla. Ako prijave nastave ovim tempom, onda će broj kandidata brzo nadmašiti i audiciju za ‘Footloose’, koja je prije dvije godine premašila sve rekorde na ovim prostorima, a tada se prijavilo preko 700 kandidata”, istaknuo je Kolovrat.

Dodao je da ne treba zanemariti i gospodarski aspekt projekta jer će s jedne strane uposliti gotovo 50 ljudi, i to usred gospodarske krize u zemlji, a s druge će strane napraviti i velik iskorak u turističkom i kulturnom poduzetništvu, jer mu je cilj spektaklom privući goste u Zagreb i Hrvatsku, ali i odnijeti našu kulturu do dalekih zemalja.

“Crna kuća – mjuzikl u boji”, čiji su autori već dokazani pisac i pjesnik Ladislav Prežigalo, ujedno i aktualni zagrebački pročelnik za gospodarstvo, te renomirani skladatelj Darko Hajsek, publiku namjerava osvojiti povijesnom pričom, spletom urnebesnog humora, te “zarazne” glazbe koja će obuhvatiti gotovo sve klasične i suvremene stilove. Za režiju i koreografiju pobrinut će se svjetski poznati Igor Barberić (Footloose, Aida, Chicago, Briljantin…), a dramaturgiju potpisuje Igor Weidlich. Premijera je planirana za siječanj iduće godine, a kreativni tim najavljuje neviđeni spektakl i hit 2013. godine. (zg-mag)

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni