“Nautiku” i prateće sajmove obišlo 22 223 posjetitelja

“Nautiku” i prateće sajmove obišlo 22 223 posjetitelja

Na Zagrebačkom velesajmu u nedjelju, 25. veljače završili su Zagrebački sajam nautike, jubilarni, 10. Hotel&Gastroteh i Festival maslina.

Od srijede, 21. veljače na 19.000 kvadrata izlagalo je 455 izlagača iz 25 zemalja. Ovogodišnji sajam Nautike bio je najveći sajam u ovom desetljeću. Zabilježen je rast od 10 % u izložbenom dijelu sajma i porast izloženih plovila od 8 % u odnosu na prošlogodišnje izdanje. Izložene su čak 24 hrvatske premijere i 2 svjetske premijere plovila. Sajmove je razgledalo 22.223 posjetitelja.

„Uz pokazatelje snaženja internacionalizacije, odnosno broja zastupljenih zemalja na kojoj smo radili intenzivno od 2016. godine, važno je istaknuti porast izložbene površine po izlagaču kao realan pokazatelj oporavka tržišta, kako nautičkog tako i turističkog. Sajamski rast uvijek je indikator rasta tangiranih industrija, a ujedno i potvrda da smo ponašanjem i djelovanjem te podignutom razinom kvalitete usluge koju pružamo kao organizator vratili povjerenje izlagača i posjetitelja, omogućavajući induciranim prihodom i multiplikatorskim efektima sajamskog djelovanja nastavak daljnjeg rasta poslovnog turizma kao i ukupnog gospodarstva grada Zagreba“, rekla je na otvorenju direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić.

Okršaj najboljih pizza majstora

U sklopu sajma Hotel&Gastroteh održan je Mainardi Pizza Cup, tradicionalno natjecanje na kojem se birao najbolji hrvatski pizza majstori. Glavna nagrada je plaćena kotizacija za svjetsko prvenstvo u Parmi i Napulju, a pobijedili su: Edo Osmić, Anthony Faraguna i Ivana Pinter.

CRO TOP 10 tradicionalno je kuharsko natjecanje koje se već dugi niz godina održava na velesajmu u sklopu sajma Hotel&Gastroteh. Ovogodišnje natjecanje imalo je i posebnu draž jer je ujedno i kvalifikacijsko natjecanje za Bocuse d’Or, najprestižnije kuharsko natjecanje na svijetu.

Pobijedio je Zlatko Novak, kuhar iz varaždinskog restorana Bedem. Uspio je u jakoj konkurenciji obraniti prošlogodišnji naslov.

U istom terminu, od petka do nedjelje, održan je i Festival maslina. Ova manifestacija postala je tradicionalno godišnje zimsko druženje građana Zagreba sa maslinom i maslinarima i izvrsna prilika za okupljanje najboljih maslinara iz Hrvatske i susjednih zemalja te prezentiranje njihovih najboljih ulja. Na Festivalu se moglo kušati deseci hrvatskih najbolje ocijenjenih vrsta maslinova ulja. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni