Nautika i Dani lova i ribolova u osam paviljona Zagrebačkog velesajma

Nautika i Dani lova i ribolova u osam paviljona Zagrebačkog velesajma

(Foto: Zagrebački velesajam)

Nakon dvije godine pauze, od 22. do 26. veljače, na Zagrebačkom velesajmu će se 30. sajam Nautika. U istom terminu kada se održava jubilarna Nautika održat će se i 5. Dani lova i ribolova – međunarodni sajam opreme za lov i ribolov.

Kao jedini kontinentalni sajam nautičke branše u Hrvatskoj, po raznovrsnosti ponude sajam Nautika zanimljiv je i poslovnim ljudima i širokoj publici jer na jednom mjestu nudi ukupnost ponude; od izložbenog segmenta, B2B susreta nautičke struke do zanimljivosti za široku publiku.

Posjetitelje očekuje velika ponuda jahti, glisera, čamaca, kajaka, gumenjaka, brodskih i vanbrodskih motora. Bit će izložena oprema za ronjenje, jedrenje i druge sportove na vodi. U sklopu Nautike predviđene su promocija novih brodova i nautičke opreme na hrvatskom tržištu, atraktivna izložba nautičke fotografije kao i prekrasni primjerci hrvatske tradicijske brodogradnje u drvu.

Čak 23 hrvatske premijere

Na sajmu izlaže više od 280 izlagača iz 27 zemalja, a prostire se u 7 paviljona na više od 15.000 m2 izložbenog prostora.

U Zagrebačkom velesajmu navode kako su na sajmu prisutni su gotovo svi značajni domaći brodograditelji koji su prepoznali sajam kao mjesto gdje hrvatska poslovna izvrsnost, tradicija i iskustvo nailazi na oduševljenje posjetitelja i nautičara. U paviljonima će biti izloženo više od 250 izloženih plovila među kojima su čak 23 hrvatske premijere.

 

Jubilarnu Nautiku posjetit će i naši „zlatni“ veslači, braća Martin i Valent Sinković, europski, svjetski i olimpijski pobjednici u više različitih disciplina te nositelji svjetskog rekorda u dvojcu na pariće! Ako ih želite vidjeti uživo, dođite na Velesajam 23. veljače 2023. u 15 sati.

SUP daske osvojile su mnoge, stoga bi posjetiteljima mogla biti korisna radionica za popravak SUP dasaka i kajaka na napuhavanje jer – ploviti se mora.

„Ploviti, otkrivati, živjeti“, moto je sajma, a takve su i nagrade. Naime, uz kupljenu ulaznicu posjetitelji mogu osvojiti nagrade za posjetitelje – PEARLSEA 56 – tri dana najma sa skiperom i MIRAKUL 30 Hardtop – vikend krstarenje na motornoj jahti.

Dani lova i ribolova

Na Danima lova i ribolova, koji se održava u paviljonu 8 Zagrebačkog velesajma, nastupit će proizvođači i zastupnici renomiranih svjetskih brendova lovačkog oružja, odjeće i obuće, optike, opreme za ribolov te pribora za lov i ribolov. Pored izlagačkog segmenta sadržaj ove manifestacije uključuje i bogat edukacijsko-stručni program te niz atrakcija.

Hrvatski lovački savez i Hrvatski športsko ribolovni savez pripremaju lovački gastro show (kuhanje lovačkog gulaša i ribljeg paprikaša). Lovački muzej Hrvatskog lovačkog saveza organizira Dioramu, izložbu divljih prepariranih životinja. U organizaciji Hrvatskog kinološkog saveza održat će se i revija lovačkih pasa te nastup lovačkih rogista i zborova.

Na prostoru Zagrebačkog streličarskog saveza svi zainteresirani mogu se okušati u gađanju lukom i strijelom, a edukatori iz Zoološkog vrta grada Zagreba postavit će edukativnu izložbu sa zmijama koje žive u Zagrebu i njegovoj okolici.

Pokrovitelji sajmova su Grad Zagreb i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske, a Dani lova i ribolova održavaju se u suradnji sa stalnim partnerima Hrvatskim lovačkim savezom i Hrvatskim športsko ribolovnim savezom.

Ulaznice i radno vrijeme sajmova

Cijena ulaznice iznosi 5 eura, dok je cijena ulaznice za učenike, studente i umirovljenike 3 eura. Lovci uz predočenje lovačke iskaznice ostvaruju 20 % popusta na cijenu jednokratne ulaznice.

Radno vrijeme je od srijede do subote od 10 do 19 sati, a u nedjelju sajmovi su otvoreni do 18 sati.

Više informacijama možete pronaći na webu i društvenim mrežama Zagrebačkog velesajma:

NAUTIKA

DANI LOVA I RIBOLOVA

FB

Plan Sajma:  https://www.zv.hr/sajmovi-7/korisne-informacije-2602/mapa-sajma/2733

(ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni