Natjecanje aktivnih seniora u Domu “Park”

Natjecanje aktivnih seniora u Domu “Park”

Ovim natjecanjem za starije osobe i korisnike doma promovira se zdrav način života i aktivno starenje

Na terasi Doma za starije osobe “Park” u Ivanićgradskoj ulici u Zagrebu je 31. svibnja održano sportsko natjecanje i druženje u okviru programa “Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge” Centra za edukaciju i savjetovanje Sunce.

Natjecanje se odvijalo u četiri discipline: kuglana, šut na gol, šah i belot.

U finalu natjecanja kuglane, prilagođe za starije osobe, pobijedila je Draga Bagarić s 14 osvojenih bodova. Slijedili su: Dubravko Anđelković s 13, Ante Matić s 12, Kata Pejić s 11 i Danica Bojanić s 1 osvojenim bodom.

Finale šuta na gol osvojio je Josip Peštaj sa 6 postignutih golova. Drugo mjesto osvojila je Ivka Matošić s 5 golova, a treće su mjesto dijelie Kata Pejić, Dubravka Draženović i Mira Jakovljević sa po 3 postignuta gola.

Na šahovskom turniru pobijedio je Vojislav Poljak s 5 osvojenih bodova. Drugo mjesto zauzela je Marija Vinceljak sa 4,5 a treće Božo Jurišić s 3,5 boda. Slijedili su: Joakim Puškaš i Boris Valjin s 2,5 boda, Josip Mišić s 2 boda, i Vladimir Jurak s 1 osvojenim bodom.

U finalu belota slavio je par Ljubomir Vukobratović i Zvonimir Kovačić koji su nadigrali Josipa Peštaja i Vladu Holajna.

Ovim natjecanjem za starije osobe i korisnike doma promovira se zdrav način života i aktivno starenje. Natjecanje za cilj ima podizanje svijesti o važnosti aktivnog starenja, kao i socijalne uključenosti umirovljenika u sportsko-rekreativne aktivnosti za očuvanje i unapređenje zdravlja te očuvanje fizičkih i psihičkih funkcija u starijoj dobi.

Za ZG-magazin, D. G.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni