Natječaj za najbolju kratku priču “metaFORA”

Natječaj za najbolju kratku priču “metaFORA”

Knjižnica Vladimira Nazora već 11. godinu zaredom organizira natječaj za najbolju kratku priču metaFORA.Priče trebaju biti posvećene temama ekologije, održivosti, zdravlju, klimi, vodi, zraku, okolišu, civilizaciji, opstanku, biotehnologiji i novim, zelenim pogledima na budućnost.

»Jedanaesta metaFORA izrasta iz zemlje, okoliša, sluša govor biljaka i drveća, diše kroz vjetar, vodu i zrak, zeleni se od trave i ideja koje će obnoviti svijet!«, navodi se u tekstu poziva.

Natječaj se raspisuje krajem Mjeseca hrvatske knjige, a njegova završnica, proglašenje najboljih, zbiva se u Noći knjige. 

Iz Knjižnice Vladimira Nazora pozivaju pisce svih generacija i afiniteta, početnike ili već afirmirane da im pošalju svoje priče.

Autor može sudjelovati samo s jednom pričom pisanom na hrvatskom književnom jeziku ili dijalektu. Priča treba obuhvaćati maksimalno 5.400 znakova s razmacima (preferirani format .docx) i ne smije biti objavljena sve do proglašenja najboljih.

Proglašenje najboljih priča i javno čitanje održat će se u travnju 2023. u Noći knjige.

Natječaj je generacijski profiliran, pa tako postoje dva žirija – jedan za djecu, a drugi za odrasle.

Priče se šalju putem e-pošte:

Uz priču je potrebno navesti ime i prezime autora, godinu rođenja, adresu stanovanja, adresu elektronske pošte i broj telefona (podaci će biti zaštićeni; dijete prijavljuje roditelj ili druga odgovorna odrasla osoba)

Natječaj je otvoren do 15. ožujka 2023. Popis pristiglih priča objavit će se na mrežnim stranicama Knjižnica grada Zagreba, a najbolje će biti objavljene u cijelosti. Autorima najboljih priča zajamčene su atraktivne nagrade. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni