Nastupi KUD-ova u sklopu “Ljeta u Mariji Bistrici”

Nastupi KUD-ova u sklopu “Ljeta u Mariji Bistrici”

(Foto: S manifestacije “Za svakog hodočasnika jedan štrukel”)

Manifestacija Ljeto u Mariji Bistrici i ovaj vikend nastavlja s programom koji će se većim dijelom odvijati u Lazu Bistričkom. Dani folklora i zabave na Lazu počinju u petak, 5. srpnja i traju sve do nedjelje, 7. srpnja. KUD Laz slavi 15 godina kulturno-umjetničkog rada i pritom nudi pregršt događaja. U petak je na programu večer s pjesmom i tamburom uz glazbeni sastav „Fijakeri“. Subota je rezervirana je za večer folklora uz glazbeni sastav „Putnici“. Program završava u nedjelju danom dječjeg stvaralaštva i nastupom glazbenog sastava „Dinacordi Luna Band“.

Program se u nedjelju nastavlja i u Mariji Bistrici, gdje Planinarsko društvo „Grohot“ organizira tradicionalni pohod „Planinarskom obilaznicom oko Marije Bistrice“. Okupljanje i doček gostujućih planinarskih društava planiran je od 8 do 9 sati. Polazak je u 9 sati na početku Šetnice za dušu i tijele – Mirko Fulir na bistričkoj kalvariji. Od 12:30 slijedi druženje na nogometnom igralištu NK Mladost.

U 10 sati na središnjem bistričkom trgu održat će se manifestacija „Za svakog hodočasnika jedan štrukel“ uz prezentaciju izrade bistričkih štrukli te njihovu prodaju u humanitarne svrhe koju organizira Udruga Hrvatskih žena Marija Bistrica. U sklopu programa nastupat će „Šarene loptice“. (zg-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t