Nastavljen rat s Uberom: Taksisti podnose tužbu protiv RH i najavljuju novi prosvjed

Nastavljen rat s Uberom: Taksisti podnose tužbu protiv RH i najavljuju novi prosvjed

Miletić je izjavio i to kako je sam premijer Plenković je prije četiri mjeseca ustvrdio da je korištenje prijevoza putem aplikacije Uber protivno važećim pozitivnim propisima u Hrvatskoj

U zgradi Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture u srijedu je održan neuspješan sastanak taksista sa predstavnicima Grada Zagreba, MUP-a, Ministarstva financija i Ministarstva rada i mirovinskog sustava. Sastanku se, međutim nije odazvao resorni ministar prometa Oleg Butković. Predsjednik udruženja taksi prijevoznika pri Hrvatskoj gospodarskoj komori Božo Miletić najavio se nakon sastanka obratio okupljenim novinarima kojima je najavio podnošenje tužbe protiv Republike Hrvatske, kaznene prijave protiv odgovornih osoba, ali i novi veliki prosvjed.

Ustvrdio je kako država dopušta nelegalno poslovanje Ubera optuživši je da ne štiti vlastite zakone.

Podsjetio je kako se taksiste stavlja u nepovoljan položaj, iako plaćaju sve doprinose i poreze, za razliku od onih položaj u odnosu na one koji posluju nelegalno.

Miletić je izjavio i to kako je sam premijer Plenković je prije četiri mjeseca ustvrdio da je korištenje prijevoza putem aplikacije Uber protivno važećim pozitivnim propisima u Hrvatskoj. Kaže da je još prije tri mjeseca zatražen sastanak sa premijerom u ime HOK-a, HGK-a i HUP-a no do danas nisu dobili odgovor.

Miletić napominje da su Uber B.V. i Uber Croatia d.o.o. izravno odgovorni kao poticatelji i pomagatelji pri počinjenju prekršaja u skladu s čl. 24. Prekršajnoga zakona.

»Oni direktno krše Zakon o prijevozu u cestovnom prometu, Zakon o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnost, Zakon o zaštiti potrošača, Zakon o nedopuštenom oglašavanju, Zakon o obveznim osiguranjima u prometu, Zakon o radu, Zakon o obveznom mirovinskom osiguranju, Kazneni zakon i Zakon o trgovačkim društvima«, nabrojao je.

Predvodnik taksista poručuje da su od onih koji krše zakone gori jedino oni koji su mogli spriječiti ruganje državnom poretku. »Dovedeni smo pred zid, čekamo da potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić i premijer konačno zaštite hrvatske poduzetnike i obrtnike i spriječe nelegalni rad tvrtke koja u Hrvatskoj nije registrirana za bilo koju djelatnost«, zaključio je predsjednik Udruženja taksi prijevoznika.

Njegovu cijelu izjavu možete preslušati u priloženom video isječku.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni