Nastavljen projekt „Šah u školi“

Nastavljen projekt „Šah u školi“

Kompleti, koje sada dobiva 49 škola i koji se sastoje od pet šahovskih ploča i jednog šahovskog sata, dodjeljuju se sa svrhom promocije šaha kod djece, a na inicijativu gradonačelnika Bandića i predsjednika Svjetske šahovske federacije FIDE Kirsana Iljumzhinova

U sklopu programa Šah u školi gradonačelnik Milan Bandić u društvu s predsjednikom Zagrebačkog šahovskog saveza Nenadom Škarom uručio je jutros u auli OŠ Rudeš šahovske komplete ravnateljima osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba koje su pokazale najveći interes za bavljenje šahom.

Potrebno je od malih nogu razvijati kreativnost, memoriju, socijalno uključivanje, a šah je idealan za to, naglasio je zagrebački gradonačelnik prije simboličnog uručivanja šahovskih kompleta ravnateljima zagrebačkih škola.

Kompleti, koje sada dobiva 49 škola i koji se sastoje od pet šahovskih ploča i jednog šahovskog sata, dodjeljuju se sa svrhom promocije šaha kod djece, a na inicijativu gradonačelnika Bandića i predsjednika Svjetske šahovske federacije FIDE Kirsana Iljumzhinova koji je obećao i financijsku pomoć projektu.

Prema riječima gradonačelnika u konačnici će šahovske komplete dobiti 180 škola. Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport naglasio je da je Grad Zagreb već pokrenuo akciju zajedno s Hrvatskim šahovskim savezom da šah jednog dana postane fakultativni predmet u školama, a ovo je prvi korak u tom nastojanju.

Podsjetimo, prezentacija programa Šah u školi započela je u studenom prošle godine uručivanjem prvog kompleta Osnovnoj školi Dugave i predavanjem o važnosti šaha. (zg-m)

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni