Nastavljen niz požara u Zagrebu: Gorjelo sijeno u okrugu tvornice PAN

Nastavljen niz požara u Zagrebu: Gorjelo sijeno u okrugu tvornice PAN

Centar veze Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba sinoć je u 21:56 sati primio dojavu o požaru bala sijena na lokaciji Radnička 173 u okrugu tvornice PAN. Požar je lokaliziran i potpuno će biti ugašen do kraja dana, javljaju iz zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Trenutno su na terenu 35 vatrogasaca s dvanaest vozila. Osim vatrogasaca, jutros su u ispomoć gasiteljima stigle dodatne snage i to Čistoća je poslala bager, Zagrebačke ceste tehničko vozilo, CIOS veliki grajfer i Dok-ing dva vozila. Za sve vatrogasce i ostale koji su sudjelovali u gašenju Ustanova Dobri dom osigurala je 70 obroka. Na terenu su i dežurni službenici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama koji koordiniraju operativnim snagama.

Nakon očevida znati će se uzrok požara.

U gašenju požara prvotno je sudjelovalo 16 vatrogasnih vozila sa 64 vatrogasaca, a potporu Javnoj vatrogasnoj postrojbi daju Dobrovoljna vatrogasna društva. Probleme prilikom gašenja stvaralo je to što hidranti nisu bili u funkciji zbog prekida električne energije. Ured je od Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Grada Zagreba “Dr. Andrija Štampar” zatražio analizu zraka.

Napomenimo da je ovo već četvrti veći požar u zadnjih nekoliko dana. Podsjetimo, tijekom vikenda gorjelo je napušteno skladište u okrugu bivše mesne industrije Zagrepčanka u Heinzelovoj, zatim se zapalilo odlagalište CIOS-a na Jankomiru. U ponedjeljak je zabilježen požar automobila u Maksimirska cesti kod kućnog broja koji je gasilo devet vatrogasaca s dva vozila, a nakon te intervencije devetoro osoba je primilo liječničku pomoć, a njih sedmero je zbrinuto u zagrebačkim bolnicama. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni