Nastavljaju se balkonski prosvjedi protiv gradonačelnika Bandića

Nastavljaju se balkonski prosvjedi protiv gradonačelnika Bandića

Udruge pozivaju građanke i građane Zagreba na novi bučni prosvjed protiv gradonačelnika Milana Bandića na balkonima i prozorima stanova i kuća u petak, 24. travnja u 19 sati.

Organizatori prosvjeda – inicijativa Zagreb te zove, udruge Zelena akcija i Pravo na grad, ovaj su prosvjed nazvali „Bandiću, vrati pare“, stavljajući fokus na gradonačelnikovo “rasipanje gradskog novca” na “nepotrebne, često i preplaćene poslove”. Navode da je takvim upravljanjem gradonačelnik doveo Zagreb u nikad gore financijsko stanje, upravo u najgoroj kriznoj situaciji s kojom se današnja generacija susrela.

Udruge ističu kako je svaki dan Bandićeve vladavine dodatan financijski i društveni trošak za sve stanovnike glavnog grada te kako je Zagrebu konačno nužno novo vodstvo koje će uvažavati stavove javnosti i stručnjaka i raditi na zadovoljenju njihovih stvarnih potreba.

Podsjećaju da su građani i prošlog petka u velikom broju izašli na svoje prozore i balkone i još glasnije i bučnije nego prvi put pokazali da nisu zadovoljni načinom na koji Bandić u suradnji s HDZ-om upravlja gradom, osobito sada kada smo pogođeni dvjema krizama. Građani u svoje nezadovoljstvo iskazali lupanjem po tavama i loncima, zviždanjem itd…

“Iz dana u dan sve je očitiji posvemašnji kaos u saniranju štete nakon potresa kao i činjenica da ova nesposobna vlast u mjesec dana nije bila u stanju sustavno provesti niti najosnovnije korake u sanaciji. Zbog njihovog neznanja i nebrige, čak se i oni građani koji nemaju velike štete ne mogu vratiti u svoje domove niti sami započeti obnovu jer nemaju jasne upute što i kako trebaju raditi”, navodi se u zajedničkom priopćenju udruga.

Dodaje se kako se sve to događa u gradu gdje gradonačelnik upravlja s oko 12 milijardi kuna godišnje, dok dijelovi grada i dalje nemaju ni osnovni komunalni standard, a brojne su ulice često zatrpane smećem. Zato se ovim prosvjedom poručuje: “Gradonačelniče, vrati nam naše pare!”

Udruge upozoravaju na nenamjensko trošenje novca, pogodovanja odabranima i podobnima i financiranje “nekih maglovitih projekata”.

“Građanima je toga dosta. Ovim prosvjedima ne pristaju ni na to da policija legitimno pravo na iskazivanje nezadovoljstva naziva remećenjem javnog reda i mira te da se ponovno pokušava utišati glas građana i građanki. Prošlog petka stanovnici Zagreba pokazali su da se takvih upozorenja ne boje, a pokazat će to opet”, poručuje se u priopćenju.

Poveznica za Facebook događaj.

(ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni