Nastavak umjetničkog projekta Ulični triptih

Nastavak umjetničkog projekta Ulični triptih

(Rad Sanje Stojković u parku Opatovina)

U organizaciji umjetničkog kolektiva Udruge Preuredi moju pumpu i Turističke zajednice grada Zagreba, ovih je dana završen drugi ciklus oslikavanja projekta Ulični triptih. Riječ je o jedinstvenom cjelogodišnjem programu uličnih izložbi koji će ponuditi presjek aktualne domaće street art scene pri čemu će zagrebačke ulice postati bogatije i šarenije zahvaljujući pravim malim umjetničkim remek-djelima.

Ovog puta odabrane ulične panele oslikale su tri talentirane hrvatske umjetnice te tako ženskim rukopisom obilježile drugi krug oslikavanja jedinstvene „izložbe u promjeni”.

Središnju lokaciju projekta, Centar za posjetitelje TZGZ-a (Trg bana Jelačića 11), oslikala je OKO koja je o radu pod imenom Multiple friendships.

Prethodno oslikani panel u Radićevoj ulici (kod broja 46), zamijenio je Novi optimizam Zagreba koji potpisuje Tea Jurišić.

Treća lokacija, ujedno i nova u ovom krugu oslikavanja, nalazi se u parku Opatovina i nosi ideju Sanje Stojković objedinjenu pod imenom Pogled kroz prozor u ljepši svijet.

Postav Uličnog triptiha mijenjat će se u ciklusima – svaka tri mjeseca na panelima će osvanuti tri nova umjetnička rada s potpisom različitih autora iz cijele Hrvatske. Također, kao dodatni element iznenađenja, jedna od tri lokacije svaki put će biti drugačija pa prolaznike tako iz prvog kruga oslikavanja na stepenicama tržnice Dolac i dalje čeka rad Mislava Lešića pod imenom Ulična rapsodija. Iduće oslikavanje je najavljeno za zadnji kvartal 2021.

Pratite Ulični triptih na Facebooku i Instagramu. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni