Nastavak suradnje Zagreba i Šangaja

Nastavak suradnje Zagreba i Šangaja

„Ovaj Memorandum, koji smo potpisali za razdoblje od 2013. do 2017., bit će novi zalet za razvijanje suradnje i razmjenu iskustava na područjima gospodarstva, prometa, ekologije, kulture, znanosti, tehnologije…“, naglasio je gradonačelnik Bandić

Gradonačelnik Šangaja Yang Xiong i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić jučer su u gradskoj palači Dverce potpisali Memorandum razumijevanja o prijateljstvu i suradnji između dva glavna grada.

Izraz je to želje za potvrđivanjem i jačanjem suradnje koja traje više od 30 godina, još od 1980., ali i primjer kako se uspješno njeguje prijateljstvo između gradova, složili su gradonačelnici nakon samog čina potpisivanja.

„Ovaj Memorandum, koji smo potpisali za razdoblje od 2013. do 2017., bit će novi zalet za razvijanje suradnje i razmjenu iskustava na područjima gospodarstva, prometa, ekologije, kulture, znanosti, tehnologije…“, naglasio je gradonačelnik Bandić, istaknuvši da ovaj susret nadilazi susret dvojice gradonačelnika, već da je veliki događaj i za Hrvatsku.

„Drago mi je što imam priliku posjetiti vaš lijepi Zagreb i Hrvatsku, te što se ponovno susrećem sa svojim prijateljem gradonačelnikom Bandićem u ovako značajnoj prigodi“, rekao je gradonačelnik Yang Xiong. „Potpisivanjem Memoranduma između Zagreba i Šangaja, osim tradicionalnog prijateljstva, otvara se novi veliki prostor za suradnju. Naše odnose gradimo na međusobnom poštovanju i želimo da se oba grada razvijaju i napreduju“, dodao je gradonačelnik Xiong. Šangajski gradonačelnik rekao je kako će se predložena, dugogodišnja suradnja proširivati različitim projektima s područja kulture, znanosti, sporta i gospodarstva.

Na potpisivanju je bio i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor: „Gradu Zagrebu iznimna je čast imati partnerski odnos s jednim od najznačajnijih gradova na svijetu, ne samo po broju stanovnika već po gospodarskom razvoju. Dolazak gradonačelnika Šangaja, osobno, na potpisivanje memoranduma, dignuo je suradnju naših gradova za stepenicu više“, izjavio je Kosor.

Uz kinesku delegaciju potpisivanju memoranduma, prisustvovali su i zamjenica gradonačelnica Vesna Kusin, potpredsjednice Gradske skupštine Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević i Vesna Sudar, potpredsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić, te pročelnici gradskih ureda.

„U idućih šest mjeseci, jedna će veća delegacija gospodarstvenika posjetiti Šangaj, a najavljena je i uzvratna posjeta šangajskih gospodarstvenika Zagrebu.“, najavio je Darinko Kosor. (zagreb.hr / zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni