Nastavak suradnje s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Nastavak suradnje s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

»Obići ćemo podružnice Zagrebačkog holdinga čije je projekte Fond sufinancirao kako bi u Zagrebu još više potaknuli korištenje čistijeg transporta, odvajanje smeća i recikliranje«, izjavio je direktor Sven Müller i dodao kako je u ovoj godini osigurano dodatnih 20 milijuna kuna te kako se u Fondu nadaju da će se uspješna suradnja nastaviti

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba koja obnaša dužnost gradonačelnika Sandra Švaljek obišla je u utorak sa suradnicima i direktorom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Svenom Müllerom podružnice Zagrebačkog holdinga – Čistoću, ZGOS i Zagrebački električni tramvaj. Obilazak je organiziran u povodu realizacije projekata za nabavu komunalne opreme i vozila za područje zaštite okoliša i energetsku učinkovitost koje sufinancira Fond.

Riječ je o 25 projekata trgovačkih društava u javnom sektoru koje je Grad Zagreb u 2014. prijavio za sufinanciranje Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

»Ukupna vrijednost ovih projekata iznosi 122 milijuna kuna, a Fond će ih sufinancirati s oko 50 milijuna kuna, odnosno približno 40 %, što znači veliku uštedu za Grad u nabavci različite komunalne opreme i vozila kojima podižemo kvalitetu usluge ali ujedno i razvijamo energetsku učinkovitost, korištenje obnovljivih izvora energije i brinemo za okoliš«, istaknula je Sandra Švaljek.

»Obići ćemo podružnice Zagrebačkog holdinga čije je projekte Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirao kako bi u Zagrebu još više potaknuli korištenje čistijeg transporta, odvajanje smeća i recikliranje«, izjavio je direktor Sven Müller i dodao kako je u ovoj godini osigurano dodatnih 20 milijuna kuna te kako se u Fondu nadaju da će se uspješna suradnja nastaviti.

Za obilaska je rečeno da Čistoća ima 41 novo komunalno vozilo i spremnike za sakupljanje otpada. U podružnici ZGOS, na odlagalištu Jakuševec-Prudinec, napravljeno je plinsko postrojenje u kojem se iz otpada dobiva plin metan, od kojeg se pak proizvodi električna energija. Na istoj lokaciji u okviru kompostane nabavljen je stabilizator i drobilica, uređaji uz pomoć kojih se iz zelenog otpada za tri dana dobiva iskoristiv kompost. Podružnica Zagrebački električni tramvaj na svojoj lokaciji u Podsusedu bogatija je za punionicu stlačenog plina i za 12 od predviđenih 16 mini autobusa na stlačeni prirodni plin.

»Autobusi na stlačeni plin, osim što manje zagađuju okoliš, ujedno su i ekonomski privatljiviji«, naglasila je u krugu ZET-a zamjenica Švaljek, zahvalivši se predstavnicima podružnica Zagrebačkog holdiga na trudu i efikasnosti za poboljšanje usluga građanima te direktoru Fonda na pomoći koja omogućuje brži napredak. (zg-magazin.com.hr / zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni