Nastavak kampanje “biciklom na posao”

Nastavak kampanje “biciklom na posao”

Tvrtka Sustav javnih bicikala u suradnji s Udrugom sigurnost u prometu organizira besplatnu školu bicikliranja za odrasle

U povodu Europskog tjedna mobilnosti (16.-22. rujna) Masarykova ulica bit će zatvorena za promet motornih vozila u nedjelju 18. rujna od 15 do 20 sati te će se građani će se moći slobodno družiti i kretati uz zanimljiv prigodni sadržaj. Na ovaj način udruga Sindikat biciklista najavljuje početak druge nacionalne kampanje »biciklom na posao« kojom se potiče korištenje bicikla kao prijevoznog sredstva do posla. Građani i tvrtke iz cijele Hrvatske mogu se registrirati na www.biciklomnaposao.hr i bilježiti svoje odvezene kilometre, od 19. do 30 rujna, a iz Sindikata biciklista najavljuju kako ih očekuju zanimljive nagrade.

Zbog sve većeg broja stradalih u prometu, prvenstveno zbog nepoznavanja prometnih propisa i neadekvatne biciklističke infrastrukture tvrtka Sustav javnih bicikala u suradnji s Udrugom sigurnost u prometu organizira besplatnu školu bicikliranja za odrasle.

U školi se uče prometni propisi, prva pomoć i praktična vožnja na poligonu, a cilj joj je omogućiti polaznicima sigurnije i što bezbrižnije kretanje gradom bez straha od policijskih kazni.

Teoretski i praktični dio ove zabavno-edukativne škole održat će se u srijedu 21. rujna s početkom u 16:45 sati u Trofejnoj dvorani Boćarskog doma, Prisavlje 2. Dan ranije škola se održava u Zadru, u Informacijskom centru Europe Direct (EDIC), .

Prijave za obje škole otvorene su do 20. rujna na bicikliranje18@gmail.com (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni