Nastavak Glazbenih večeri u Staroj gradskoj vijećnici

Nastavak Glazbenih večeri u Staroj gradskoj vijećnici

Novi koncert u sklopu ciklusa Glazbenih večeri u Staroj gradskoj vijećnici u izložbenom prostoru Kristofora Stankovića Gradske skupštine Grada Zagreba, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5, u ponedjeljak 5. ožujka 2018., s početkom u 19.00 sati, održat će Antonija Jurin na flauti i Morana Pešutić na gitari.

Antonija Jurin upisala je studij flaute na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u razredu Marine Novak, gdje je diplomirala 2006. Dobitnica je brojnih nagrada na državnim natjecanjima, članica je i Velikogoričkog komornog ansambla, a od 2011. djeluje kao pedagog u Umjetničkoj školi Franje Lučića u Velikoj Gorici.

Morana Pešutić diplomirala je gitaru na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Darka Petrinjaka. Od 2014. redovito nastupa kao član gitarskog dua Coulé, a od 2009. bavi se i pedagoškim radom pa tako trenutačno radi kao profesorica gitare u Glazbenoj školi Blagoja Berse u Zagrebu. Uz to, članica je žirija na natjecanjima klasične gitare, drži seminare i majstorske tečajeve, a idejni je začetnik i suosnivač Zagreb Guitar Festivala čija je umjetnička ravnateljica bila u prva dva izdanja (2015. i 2016.).

Ovaj mladi dvojac zajedno nastupa od 2016., a u Staroj gradskoj vijećnici za publiku će izvoditi djela G. Donizettija, A. Diabellija, B. Bartoka i A. Piazzolija.

Koncertni ciklus Glazbenih večeri u Staroj gradskoj vijećnici održava se u suradnji s Umjetničkom organizacijom Cristoforium, a ulaz je besplatan za sve posjetitelje. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni