Naši prijedlozi za ovaj vikend

Naši prijedlozi za ovaj vikend

Ako preko vikenda ostajete u Zagrebu, ovo su neka od događanja. Možda pronađete nešto zanimljivo za sebe. Dobra vijest je i da se vrijeme popravlja. Prema prognozi Državnog hidrometeorolškog zavoda, vrijeme preko vikenda bi trebalo biti pretežno sunčano te uglavnom suho s najvišim dnevnim temperaturama oko 20 °C.

Provjerite kamo sve možete za ovaj vikend:

5. festival slastica „Slatki gušti“  počinje u subotu, 7. svibnja u 12 sati u parku Zrinjevac. Svoj peti rođendan festival započinje velikom tortom visokom 160 cm napravljenom od palačinki, a proslava će se nastaviti kroz cijeli tjedan sa zabavnim i glazbenim programom. Festivala će potrajati 8 dana, točnije do 15. svibnja.

subota 7. svibnja u 21 sat u Tvornici kulture:

Ljetno kino feat Darko Rundek, Dino Šaran & Gile – Koncert u čast najvećem gospodinu rock’n’rolla. U proljeće je Vlada Divljan redovito navraćao do Zagreba i na radost nekoliko generacija fanova održavao nezaboravne koncerte. Ljetno kino, bend koji je poslijednjih godina surađivao s Vladom, nastaviti će tradiciju u čast velikog glazbenika i prijatelja.

Uoči Vladinog 58. rođendana, 7. svibnja u Tvornici Kulture uz big band postavu Ljetnog kina koje vodi Max Juričić, nastupit će Darko Rundek, Dino Šaran (Letu štuke) i Srđan Gojković Gile (Električni orgazam) koji će uz puno Vladinih hitova zapjevati i neke od svojih najljepših pjesama. Ulaznice u pretprodaji iznose 50 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 70 kn.

subota, 7. svibnja Obilježavanje dana Europe:

10.00 – 13.00 EU Piknik; 12.00 Orange Bike Ride; 18.00 Meet me in Orange; 20.00 – 23.00 Koncert Soul Fingers i gost Marko Tolja. / Dan Europe obilježit će se cjelodnevnim bogatim zabavnim i edukativnim programom za sve uzraste. Posjetitelje očekuju nastupi dječjih zborova te besplatne kreativne radionice za djecu. Ponuda 21 veleposlanstva koje će sudjelovati u programu bit će zanimljiva odraslima koji će se moći upoznati i s projektom „Vozi za Zagreb“, koji je dio „Europskog biciklističkog izazova 2016.“ U večernjem terminu posjetitelje očekuje besplatan koncert.

subota 7. i nedjelja 8. svibnja Dvodnevno LEGO natjecanje u slaganju Super Heroes setova u Areni centar na Laništu

subota, 7. svibnja od 9 do 15 sati Veliki susret filatelista i numizmatičara u Pučkom otvorenom učilištu u Ulici grada Vukovara 68

subota 7. svibnja od 11.30 do 13 sati i u nedjelju 8. svibnja od 11.30 do 13 sati Likovna radionica Park u Modernoj galeriji. Riječ je o dvodnevnoj likovnoj radionici na kojoj se uči kako se izraziti tehnikom papier-mâchéa (kaširanja). Dob polaznika radionice: 6 do 14 godina.

subota, 7. svibnja od 15 do 17 sati svibnja Kreativna radionica: Životinjsko carstvo Borisa Bućana u Muzeju suvremene umjetnosti

subota, 7. svibnja i nedjelja 8. svibnja Čarobni dan u Parku Maksimir. Doživljaj za cijelu obitelj.

nedjelja 8. svibnja – Tematska šetnja – Ženske organizacije uoči Drugog svjetskog rata u sklopu projekta “Ženski antifašistički Zagreb”. Mjesto okupljanja je Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke, Dolac 8/I. u 12 sati, a šetnja će završiti na Trgu kralja Petra Krešimira IV, ispred Radničkog doma. Organizator je Centar za ženske studije.

(Zg magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni