Naš Zagreb je druga najbolja destinacija u Europi!

Naš Zagreb je druga najbolja destinacija u Europi!

Ispred Zagreba nalazi se samo Porto, a ovakav odličan rezultat naš grad je izborio u jakoj konkurenciji između još 18 gradova

Na netom završenom elektronskom natjecanju za najbolju europsku destinaciju koje je održao portal European Best Destinations, Zagreb je zauzeo drugo mjesto! Ispred Zagreba nalazi se samo Porto, a ovakav odličan rezultat naš grad je izborio u jakoj konkurenciji između još 18 gradova, a to su: Amsterdam, Beč, Berlin, Barcelona, Bergen, Budimpešta, Cannes, Glasgow, Nicosia, London, Madeira, Madrid, Milano, Pariz, Prag, Rim, Stockholm, Ženeva.

Podsjećamo, European Best Destinations je europska neprofitna organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, osnovana s ciljem promicanja kulture i turizma u Europi. U partnerstvu s turističkim uredima angažirana je na promicanju boljeg razumijevanja bogatstva, raznolikosti i kvalitete među destinacijama u Europi, ali i njezina promoviranja kao najvažnije destinacije u svijetu. Organizacijom ovog natjecanja u kojem glasači elektronskim putem biraju najbolje potiče se izvrsnost, a dobitnicima podiže imidž pa te destinacije privlače znatno više gostiju.

U Turističkoj zajednici grada Zagreba iznimno su zadovoljni postignutim uspjehom koji pokazuje da ne samo struka, već i cjelokupna javnost prepoznaje odlike Zagreba te cijeni ovaj rezultat kao posebno priznanje za trud i profesionalni rad uložen u promicanje Zagreba kao turističke i kongresne destinacije. Tome u prilog govore i rezultati za siječanj, kada je u našem gradu zabilježeno 6 % više gostiju, točnije njih 33.548 od čega je stranih posjetitelja bilo za  4% više, odnosno njih  21.224, a najviše ih je došlo iz: Italije, BIH te Njemačke.

Više informacija o samom natjecanju, kao i rezultati dostupni su na: http://www.europeanbestdestinations.org

(zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni